Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Info Kategorija / Politika
Radikali protiv Statuta AP Vojvodine


Održana tribina SRS u Srbobranu. Tema tribine je bila Statut AP Vojvodine. Opšta ocena radikala je da Statut nije dobar.Prisutne (osamdesetak posetilaca) na tribini pozdravila je Slavica Velicki, portparol OO SRS u Srbobranu, a nakon nje govorila je dr.Goranka Ašćerić, predsednica OO SRS, koja je upoznala, u svom kratkom obraćanju prisutne, da je u toku povraćaj mandata SRS u srbobranskoj skupštini i da je za taj posao nadležan Okružni Sud u Novom Sadu.
- U SRS su ostali najpoverljiviji, najpošteniji i članovi verni Srpskoj Radikalnoj Stranci, kazala je dr. Ašćerić, dodavši da će stranka ostati verna svojim načelima ujedinjenja svih srpskih zemalja i ujedinjenja srpstva.

Goran Tajdić, pokrajinski poslanik SRS posvetio se analizi Statuta AP Vojvodine koji po njemu vodi ka državnosti, a samim tim, članstvo SRS je protiv takvog akta.- Kroz sve što ovih dana prolazi, SRS izlazi još jača i snažnija, kazala je na tribini, Suzana Brkić, pokrajinska poslanica SRS.Statutom želi da se izazove sukob između pokrajinske i republičke vlasti, a podela Vojvodine po okruzima je mogućnost za secesiju. Ojačavanje Vojvodine može ići samo preko Ustava Srbije, nikako Statutom, u svom izlaganju zaključila je Brkićka.

Marijana Četojević, poslanica SRS u pokrajinskoj Skupštini, uglavnom je govorila o aktuelnoj demokratskoj vlasti, nazvavši je štetnom. "Tajno žuto preduzeće", kako je kazala Četojevićka, donelo nam je inflaciju, povećanje troškova života i novo zaduženje od 30 milijardi dinara.

Na večerašnjoj tribini čulo se još da se svim sredstvima treba boriti protiv Statuta Vojvodine, da LSV želi Ustav Vojvodine, a da ovaj Statut upravo to omogućava.- Statut krije zamku za buduće generacije, koje treba da usvoje neku, svoju novu identifikaciju, po primeru crnogorske nacije, kazao je između ostalog,  poslednji govornik Milorad Mirčić, potpredsednik SRS i njihov šef u vojvođanskom parlamentu.

D.M. 

Postavio: Srbobran.net dana 2008.12.05   |  Ocena:  

 

 

Glasaj
     


Učitava se...
 Prijavi se
Pretraga

KURSNA LISTA

stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.31 © dream4® | Redakcija | Design and Development Edit by: 2N - N.Nenadov | Pratite nas na društvenim mrežama