Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Info Kategorija / Politika
- Tra?imo ono ?to nam pripada


Srbobranom se pronela vest da je Branko Gajin pristupio Demokratskoj stranci i da se poverenik DS u Srbobranu Miodrag Jovović povukao sa funkcije. 

Da bi smo informaciju proverili poslali smo  pitanja i g. Gajinu i g. Jovoviću. Od Gajina, kome smo uputili mail sa pitanjem da li je tačno da je pristupio DS-u i šta ga je opredelilo da to učini, još uvek očekujemo odgovor, a Jovović nam je na naša pitanja odgovorio:1.G-dine Jovoviću, kako saznajemo povukli ste se sa funkcije poverenika Demokratske stranke u Srbobranu. Da li je to tačno i s’ kojim razlogom?

-Nisam se povukao sa mesta poverenika. Naprotiv, radim i dalje taj težak i mislim, nezahvalan posao.

2.Srbobran.net je dobio informaciju da je Branko Gajin, aktuelni predsednik Opštine Srbobran  pristupio Demokratskoj stranci. Nesumnjivo da će ta činjenica, ako je tačna, doneti određene turbulencije kako u lokalnom ogranku DS, tako i na sveukupnoj političkoj sceni u srbobranskoj opštini.

-Da i ja sam dobio informaciju da je g. Branko Gajin potpisao pristupnicu Demokratskoj stranci.

3.Da tako kažemo, Vi ste kao poverenik DS predhodnih par nedelja vodili svojevrsnu političku debatu baš sa Gajinom i postojalo je neslaganje oko formiranja opštinskih tela, fondova, komisija i upravnih odbora. S' obzirom na novonastalu situaciju odnosno priključivanje Gajina u redove DS-a, šta će se dalje dešavati po tom pitanju?

-Debata koju smo vodili bila je, bar sa moje strane, demokratska i na nivou koji situacija u Opštini i Stranci zahteva. Ništa što već nisam viđao na političkoj sceni Srbije. Kadrovski zahtevi i stavovi DS se nisu i neće promenuti sve dok sam ja poverenik. Tražimo ono što nam pripada, kako u lokalnoj vlasti po učešću u početnoj koaliciji u SO, tako i na osnovu uticaja koji kao stranka imamo u celini.


4.Ocena mnogih koji prate politička dešavanja u našoj opštini je da ste vrlo brzo, dolaskom na mesto poverenika DS-a, iz jednog vida političke letargije, doveli demokrate u centar političkih zbivanja. Poznato je da Gajin nije juče dobio ponudu da uđe u DS, medjutim da se dugo predomišljao i kao pragmatičan političar vagao koliko to može da bude korisno za njega, njegovu političku grupaciju (GG Branko Gajin), ali ne sumnjamo i za građane Opštine Srbobran, koji su ipak njemu, odnosno njegovoj grupi građana ukazali najveće poverenje na poslednjim izborima. Postoji mišljenje, da je upravo to što  se Demokratska stranka ubrzano ustanovljava kao politička činjenica na lokalnoj političkoj sceni, na neki način nateralo Gajina da svoj politički kapital, ulaskom u redove DS-a, još čvršće veže za Vašu političku opciju (on je deo poslaničkog kluba "Za Evropsku Vojvodinu" u vojvodjanskoj Skupštini). Da li mislite da ima istine u ovakvom tumačenju?

-Mišljenje o tome zašto se g.Gajin odlučio na ovaj korak potražite od njega lično. Ja imam mandat da stvari, kada je politika DS u Opštini u pitanju, postavim na svoje mesto, da se prelomi situacija sa daljim radom stranke, tako da se jasno vidi ko i kako će voditi politiku DS u narednom periodu u Opštini. Videćemo kako će se stvari dalje razvijati.

5.Da li je tačno da već postoji kadrovsko rešenje za novog poverenika?

-Poverenika određuje IO DS u Beogradu i oni su obavešteni sa moje strane da čim se situacija razjasni na gore naveden način, ja se povlačim sa mesta poverenika. U tom slučaju će birati drugu ličnost. Ko će to biti videćemo. Biraće valjda sposobnu osobu da tehnički završi započeto.


6.Da li Vaše eventualno povlačenje sa funkcije poverenika znači i Vaš prestanak interesovanja za Srbobran?

-Nikada nisam prestao da se zanimam za događanja u Srbobranu iz razloga ličnog prijateljstva sa pokojnim Milanom Dunđerskim, što zbog činjenice da sam učestvovao u obnavljanju rada OO DS Srbobran 1995.godine.

S.Š. 

Postavio: Srbobran.net dana 2008.12.02

 

 

Glasaj
     


Učitava se...
 Prijavi se
Pretraga

KURSNA LISTA

stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.31 © dream4® | Redakcija | Design and Development Edit by: 2N - N.Nenadov | Pratite nas na društvenim mrežama