SRBOBRAN.net Web Portal


http://www.srbobran.org/news/1/5213/uspe-no-odr-ana-xvii-srbobranska-brazda/

Verzija za štampu / To ScreenviewUSPEŠNO ODRŽANA XVII SRBOBRANSKA BRAZDA!


Opština će dodatno podržati investicije u poljoprivredu i pružiti podršku poljoprivrednicima, kazao je Neško Čestić na XVII Brazdi

Subotu je obeležilo takmičenje poljoprivrednika u oranju. Savet Mesne zajednice i Komisija za poljoprivredu još jednom su dokazali da su sposobni da naprave jednu ozbiljnu manifestaciju. Bio je ovo XVII susret orača u okviru manifestacije "Srbobranska brazda". Pored Kobasicijade u Turiji, ovo je jedna od manifestacija koja je najdugovečnija u našoj opštini. Uz podršku sponzora i lokalne samouprave na parcelama AD Pionir, okupili su se orači i poljoprivredni proizvođači, da odmere znanje u oranju, ali i da razmene iskustva, upoznaju se sa novim tendencijama u poljoprivrednoj proizvodnji.

Rezultati:

Laka A kategorija - (jednobrazdni, dvobrazdni plugovi i plugovi obrtači) - 1. Molnar Tibor - Srbobran, 2. Šerfeze Livija - Srbobran, 3. Stevan Botić - Zmajevo.

Srednja B kategorija - (trobrazdni klasični plugovi ili plugovi obrtači) - 1. Dinjaški Đorđe - Srbobran, 2. Kaćanski Sreten - Srbobran, 3. Velez Emil - Srbobran.

Teška C kategorija - (četiri i više brazdni plugovi klasični ili plugovi obrtači) - 1. Čeh Zoltan - Bačko Gradište, 2. Pekalić Atila - Srbobran, 3. Arpaš Arnold - Bečej.

- Retke su opštine u Vojvodini i Srbiji koje imaju ovakvo lepu i dobro organizovanu manifestaciju. Mi u Srbobranu znamo koliko je važno da razvijamo manifestacije koje se tiču poljoprivrede, znamo da naša opština uglavnog živi od pljoprivrede i od poljoprivrednika, pa nije čudo što nam je jedan Slovenac, prilikom posete rekao - Nigde ljudi ne vole zemlju kao u Srbobranu, Turiji i Nadalju, kazao je između ostalog, na otvaranju takmičenja orača, Neško Čestić, predsednik opštine, a kao gost na manifestaciji učesnicima i gostima obratio se i Marko Rovčanin, pomoćnik Pokrajinskog sekretara za poljoprivredu:

- Velika je važnost u održavanju ovakvih manifestacija, ne samo za opštinu Srbobran već i za celu Vojvodinu. Bez dobrog i kvalitetnog oranja nema dobrog prinosa, a to je ono čemu svi težimo. Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu nizom konkursa tokom cele godine, pomaže poljoprivrednicima da unaprede proizvodnju, pa pozivam sve da se prijave i zatraže podršku za svoje razvojne planove.

Organizatori manifestacije, Savet Mesne zajednice Srbobran i Komisija za poljoprivredu, u saradnji sa sponzorima, obezbedili su nagrade za najbolje, ali i za takmičare iz naudaljenijeg mesta, najmlađeg i najstarijeg takmičara, traktoristkinju, kao i za takmičara sa najopremljenijim traktorom.

 
Powered by Koobi:CMS 7.31 © dream4®