Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Info Kategorija / Sport
SPORTOM PROTIV NASILJA


Čas tenisa i upoznavanje učenika sa ovim sportom, juče u sportskoj hali u Srbobranu.

Učenicima OŠ Vuk Karadžić juče su podeljene đačke knjižice, a za njih pedesetak, pored toga, bio je poseban događaj, učešće na času tenisa koji je održao ispred Teniskog saveza Srbije Dragan Ilić.

Projekat u koji je uključena OŠ Vuk Karadžić sprovodi se u saradnji Tenkiskog saveza Srbije, Ministarstva za prosvetu – kancelarija za prevenciju nasilja i NIS.

- Mi smo u ovom projektu od 2012.godine. Kroz ovaj projekat želimo da promovišemo dobre navike i sport koji značajno utiče na život dece i pomaže da na pravi način otpočnu svoj život i steknu osobine koje će im kasnije biti korisne. Ovo što mi radimo kroz ovaj projekat je pre svega da tenis predstavimo kao sport koji ne mora da bude vrhunski i da njime može da se bavi svako.  Na ovom času mi decu upoznajemo sa osnovnim potezima u tenisu, učimo decu da se pozdrave sa partnerom, rukuju i nizom dobrih navika koje ovaj sport nosi sa sobom, kazao je Ilić za naš portal.

Sva deca koja su učesttvovala dobila su diplome, škola loptice za tenis.

Svojim učešćem projekat je podržao i Todor Šimpraga član Opštinskog veća zadužen za sport i omladinu.

Zajedno sa direktorkom Julkicom Popović i psihologicom škole Violetom Pivnički, Šimpraga se pridružio deci i zaigrao tenis na improvizovanim terenima. 

Postavio: Srbobran.net dana 2016.06.28   |  Ocena:  

 

 

Glasaj
     


Učitava se...
 Prijavi se
Pretraga

KURSNA LISTA

stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.31 © dream4® | Redakcija | Design and Development Edit by: 2N - N.Nenadov | Pratite nas na društvenim mrežama