Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Info Kategorija / Društvo
USPELA TREĆA TRAKTORIJADA!


Na platou pored hipodroma u Srbobranu danas je održana treća po redu "Srbobranska Traktorijada".

Preko pedeset traktorista okupilo se da proglase najbolje medju sobom, a "traktorske veštine i snagu" odmerilo je njih 39.Pravo učešća na manifestaciji su imali svi vozači traktora, bez obzira na pol, starost i na to da li su zaposleni u poljoprivrednom preduzeću, zemljoradničkoj zadruzi ili su samostalni poljoprivredni proizvođači.

Pored najstarijeg "najboljeg prijatelja svakog paora" proglašen je i "mister traktor". Najstariji danas je imao Brear Janoš, njegov traktor proizveden je 1950.godine, a najlepši je bio traktor iz Temerina. Njega je na Traktorijadu dovezao Huđik Jožef. 

Nakon prijave traktorista, tokom prepodnevnih sati organizovan je defile kroz Srbobran. Učesnici su krenuli sa Begluka kroz Tuk, potom je konvoj traktora prošao kroz centar  skroz do Vašarišta, a nakon toga su se vratili do hipodroma.

Za decu i najmlađe takmičare su se organizovala sportska nadmetanja u fudbalu (5 prijavljenih ekipa) i u veštini pronalaženja šrafova i matica u mutnoj vodi.

Prvi put ove godine organizovano je takmičenje u nadvlačenju traktora konopcem (naravno ručno!!) kao i test izdržljivosti, gde je pobednik bio Marčok Janoš.

Traktoristi su se danas takmičili u tri discipline. Evo ko su pobednici:

SLALOM TRAKTORA, KOJI VUČE KAMIONSKU PRIKOLICU: 1. mesto: Dinjaški Đorđe, traktor br 30, vreme: 1:30 min

VOŽNJA TRAKTORA UNAZAD I PARKIRANJE PRIKOLICE: 1. mesto: Forgač Ištvan, traktor br.32, vreme: 1,18 min

NADVLAČENJE TRAKTORA I ODMERAVANJE SNAGE MAŠINA: 1.mesto: Balaž Zoltan

Organizator je za sve registrovane takmičare obezbedio zahvalnice, majice i besplatan ručak.

L.P.

  

Postavio: Srbobran.net dana 2016.06.11   |  Ocena:  

 

 

Glasaj
     


Učitava se...
 Prijavi se
Pretraga

KURSNA LISTA

stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.31 © dream4® | Redakcija | Design and Development Edit by: 2N - N.Nenadov | Pratite nas na društvenim mrežama