SRBOBRAN.net Web Portal


http://www.srbobran.org/news/1/5129/oni-su-postali-mladi-pisci/

Verzija za štampu / To ScreenviewONI SU POSTALI MLADI PISCI!


"Trinaest veličanstvenih" postali su deo velike porodice mladih pisaca "Srpske kuće".

U konkurenciji 3.000 učenika, njih sto, zavredelo je svojim pesmama da se nađe u zbirci poezije "Sto mladih talenata Južnobačkog okruga".

Knjiga je objavljena u sredu, a izdavač je "Srpska kuća" iz Požarevca. Njihove pesme našle su se u ovoj zbirci poezije i ovu decu iz Srbobrana proizvele u mlade, talentovane pisce:

- Suzana Ristić, Selena Ćelbabin, Teodora Jolić, Janja Šarčev, Andrea Kaić, Maša Šeguljev, Anja Banković, Jasmina Vasić, Bojan Munjin, Luka Kišutcai, Sanja Žegarac, Bogdan Šijačić i Tijana Jocić.

Kulturno-izdavački centar "Srpska kuća" na čelu sa osnivačem kao i idejnim tvorcem projekta Bratislavom - Batom Golićem i sa  timom entuzijasta i ljubitelja pisane reči formirao je 14. 08. 2000. godine biblioteku "MLADI TALENTI". U okviru novoformirane biblioteke "MLADI TALENTI" "Srpska kuća" je 2000. godine objavila svoju prvu knjigu.

- Ovo nam je bio podstek za dalji rad na afirmaciji mladih pisaca Srbije i stvaranje NAJVEĆE PORODICE MLADIH PISACA U SRBIJI I U SVETU, kaže izdavač i pokretač ovog projekta Bratislav Golić i dodaje:

- Na ovaj način želimo da budemo mladima na dohvat ruke tj. da otkrivamo talentovanu decu koja su nadarena za pisanje.Na MEĐUNARODNI DAN POEZIJE 21. 03. 2004. godine osmislili smo i pokrenuli projekat "STO MLADIH TALENATA - poezija", kojim želimo da otkrivamo, negujemo i očuvamo našu vrlo talentovanu omladinu jer smo primetili da imamo mnogo talentovane dece koja nisu uspela da prenesu svoje misli u knjigu i da budu dostupne svim čitaocima. Naš moto je: "Sve što nije zapisano, ne postoji".
Powered by Koobi:CMS 7.31 © dream4®