Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Info Kategorija / Društvo
Fondacija Novak Đoković i Milica Mandić šetnjom prikupili novac za obdanište Radost u Srbobranu


Za opremanje tri dvorišta u sklopu Predškolske ustanove "Radost" u Srbobranu prikupljeno je 469.500,00 dinara

Sav novac je prikupljen u okviru humanitarne manifestacije, koju je organizovala PRima Internacionalna Škola u saradnji sa Novak Đoković Fondacijom.

Već treću godinu za redom Fondacija učestvuje u humanitarnom događaju "Prošetaj milju za osmeh" ("Walk a mile for a smile") čiji je cilj da pomogne projekte koji su usmereni na rani zavoj, predškolsko i školsko obrazovanje.

Ovogodišnju šetnju svečano je otvorila i podržala reprezentativka u tekvondou Milica Mandić. Pridružili su se, takođe, i predškolci iz Srbobrana, kao i đaci iz Mačkata, kojima je opremljena biblioteka od prikupljenih sredstava sa prošlogodišnje šetnje.

"Cilj naše Fondacije je da deci omogućimo što bolje uslove ranog obrazovanja. PU "Radost" u svom sklopu ima devet objekata i nijedan nema fiskulturnu salu. Deca su za fizičke aktivnosti koristila dvorišta u kojima su se nalazile stare metalne sprave koje su bile izuzetno oštećene i koje su nadležni morali da uklone. S obzirom na to koliko je važno da deca imaju redovnu fizičku aktivnost i da u najranijem periodu razvijaju ljubav prema sportu, u saradnji sa našim prijateljima iz "PRIME" doneli smo odluku da pomognemo mališanima u Srbobranu. Zahvaljujući sredstvima koja smo danas prikupili tri dvorišta će biti opremljena potrebnim mobilijarom kako bi deca mogla bezbedno da se igraju i borave u dvorištima vrtića. Želela bih da se zahvalim i reprezentativki Srbije u tekvondou Milici Mandić koja je svojim prisustvom obradovala sve učesnike šetnje i ulepšala ovaj divan humanitarni događaj", rekla je Gorana Džudža Jakovljević, projektna menadžerka Novak Đoković Fondacije.


Direktorka PRIMA Internacionalne Škole Brižit Petrović Mekintoš zahvalila se u ime zaposlenih svima koji su učestvovali u velikoj humanitarnoj akciji „Prošetaj milju za osmeh“ na terenima njihovog kampusa. Ona je izrazila zadovoljstvo što su zajedničkim snagama sa Fondacijom i ove godine uspeli da stave osmehe na mnoga dečja lica.

Posetioci su umesto ulaznice kupovali majice u vrednosti od 500 dinara, a posle su se zabavili na karnevalu, koji je održan u drugom delu dvorišta škole. Osim raznovrsnog programa koji su pripremili učenici škole, učesnici su imali priliku i da obiđu štandove sa različitim proizvodima i rukotvorinama.

„Prošetaj miju za osmeh“ je humanitarna manifestacija, šetnja, za čije učešće se kupuje majica ili donira novac. Sredstva se uplaćuju kako bi se pomogli različiti projekti, a prošle godine prikupljeno je 587.892 dinara za obnavljanje školske biblioteke u OŠ “Milivoje Borović” u Mačkatu. 

Postavio: Srbobran.net dana 2016.05.15   |  Ocena:  

 

 

Glasaj
     


Učitava se...
 Prijavi se
Pretraga

KURSNA LISTA

stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.31 © dream4® | Redakcija | Design and Development Edit by: 2N - N.Nenadov | Pratite nas na društvenim mrežama