Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Info Kategorija / Društvo
OBELEŽEN DAN POBEDE


Cveće i vence na spomenik poginulima u II Svetskom ratu na Trgu Slobode, položili su danas borci i lokalna samoprava...

Ove godine se obeležava 71. godina od završetka Drugog svetskog rata.

Dan pobede nad fašizmom je dan kada je nacistička Nemačka potpisala kapitulaciju u Drugom svetskom ratu. Slavi se 9. maja, iako je Drugi svetski rat konačno završen tek nekoliko meseci kasnije bezuslovnom kapitulacijom carskog Japana posle tragične upotrebe atomske bombe u Hirošimi i Nagasakiju.

Naime 9. maja 1945. (po moskovskom vremenu) godine sovjetski maršal Žukov ratifikovao je ispred Saveznika sporazum o nemačkoj kapitulaciji, koji je dan ranije u ime Trećeg rajha potpisao nemački feldmaršal Vilhelm Kajtel.

U znak sećanja na žrtve fašizma tokom II Svetskog rata, ali i na sve nevine žrtve koje su stradale u borbi za slobodu, SUBNOR opštine Srbobran organizivao je danas polaganje cveća na spomenik na Trgu Slobode u Srbobranu.

Cveće pored ovog udruženja položili su još predstavnici Udruženja ratnih vojnih invalida i porodica palih boraca opštine Srbobran i lokalne samouprave.

Okupljenim građanima obratili su se Slobodan Radić predsednik SUBNOR-a, koji je podsetio na žrtve i stradale tokom II Svetskog rata u našoj opštini, ali i na slobodarsku borbu koju je naš narod vodio na teritoriji nekadašnje Jugoslavije i predsednik opštine Srbobran, Zoran Mladenović koji je rekao:S.Š. 

Postavio: Srbobran.net dana 2016.05.09   |  Ocena:  

 

 

Glasaj
     


Učitava se...
 Prijavi se
Pretraga

KURSNA LISTA

stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.31 © dream4® | Redakcija | Design and Development Edit by: 2N - N.Nenadov | Pratite nas na društvenim mrežama