Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Info Kategorija / Ekonomija
НАДАЉ ДОБИО ВОДУ ЗА ПИЋЕ!


Отворена фабрика воде...

После три месеца пробног функционисања, јуче је у Надаљу свечано обележен почетак рада новог постројења за прераду пијаће воде. До сада су становници овог места на чесмама добијали воду неупотребљиву за пиће, оптерећену превеликим вредностима арсена, али са изградњом фабрике воде коначно ће им се испоручивати вода чији је квалитет по свим прописаним стандардима, хигијенски и бактериолошки исправна.Свечаности у Надаљу присуствовали су функционери локалне самоуправе и мештани Надаља, а са плановима општине Србобран и ЈКП "Градитељ", као и са могућностима и особинама постројења, окупљене су заједно упознали Зоран Младеновић, председник општине, Нешко Честић, в.д. директор ЈКП "Градитељ", и Дејан Мацура, шеф службе водовода у ЈКП "Градитељ".- За ове вредну инвестицију издвојили смо 17 милиона динара из општинског буџета, док је седам милиона динара стигло из буџета АП Војводине. На основу овог искуства решаваћемо исти проблем на територији целе општине, у Србобрану и Турији. Становници Надаља од сада имају здраву пијаћу воду и наша је обавеза да равномерно инфраструктурно опремамо сва места у општини. Очекујем да већ наредне године имамо отварање још једног овако важног инфраструктурног објекта, а то је пречистач за прераду отпадних вода, за који смо добили подршку. То су озбиљне инвестиције, вишемилионске, али сад већ имамо искуства и нема разлога да сваки следећи корак не буде лакши него што је био овај први. Грађанима Надаља желим да ово постројење дуго користе, а Градитељу да води постројење без икаквих проблема, рекао је Младеновић и истакао да је сваки део локалне самоуправе и друштва дао свој допринос да се пројекат доведе краја.- Редовно вршимо анализе и оне показују да коначно у Надаљу имамо исправну воду. Верујемо да ћемо у наредном периоду исти пројекат спровести у Србобрану и Турији. Срећни смо и задовољни, и ми у Градитељу смо дали свој допринос у овом пројекту, рекао је Честић.

Немања Мацура је истакао да се ради о постројењу које уклања повишен ниво арсена, гвожђа, амонијака и мангана. "Капацитет је 72 м3 на сат, а испод постројења је резервоар пречишћене воде капацитета 150 м3. Сви параметри су у складу са правилима и дошло је време да га пустимо у континуиран рад", рекао је Мацура.

србобран.рс

 

Postavio: Srbobran.net dana 2016.04.21   |  Ocena:  

 

 

Glasaj
     


Učitava se...
 Prijavi se
Pretraga

KURSNA LISTA

stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.31 © dream4® | Redakcija | Design and Development Edit by: 2N - N.Nenadov | Pratite nas na drutvenim mreama