SRBOBRAN.net Web Portal


http://www.srbobran.org/news/1/5018/broz-posetio-op-tinu-srbobran/

Verzija za štampu / To ScreenviewBROZ POSETIO OPŠTINU SRBOBRAN


U sklopu predizborne kampanje Joška Broz, predsednik Komunističke partije kao gost OO SPS položio je cveće na spomenike borcima u Nadalju, Petru Drapštinu u Turiji i na spomenik Slobode u Srbobranu...

Kada je objavljeno da će unuk Josipa Broza Tita,aktuelni predsednik Komunističke partije u Srbiji biti na poslaničkoj listi Socijalističke partije Srbije, štampa je Jošku Broza nazvala Dačićev džoker.

Ovaj potez, odnosno stavljanje na listu kandidata za poslanike, vremešnog Joške Broza, predsednik SPS, Ivica Dačić je obrazložio kao znak sećanja na nekadašnje vreme  i predsednika SFRJ.U Srbobran je Broz došao u petak. Najpre je posetio kabinet predsednika opštine, Zorana Mladenovića i nakon kratkog razgovora u pratnji srbobranskih mladih socijalista najpre je otišao u Nadalj, gde je položio cveće na spomenik palim borcima u II Svetskom ratu.Potom se za jedno sa Mladenovićem poklonio senima generala Petra Drapšina i položio cveće na njegov spomenik.Tom prilikom Dejan Jandrić u ime turinskih socijalista poklonio mu je čuvenu turinsku bricu.
Mnogi srbobranci iskoristili su priliku da se fotografišu sa Joškom Brozom i porazgovaraju sa njim. Jedan od njih je i Steva Rnić nekadašnji rukometaš i pripadnik najtalentovanije generacije, koja je srbobranski rukomet uzdigla na najviše grane, do takmičenja u II rukometnoj ligi nekadašnje SFRJ.Pored predstavnika SPS i članova OO SPS, u delegaciji koja je dočekala Jošku Broza bili su i predstavnici svih boračkih udruženja koja postoje u našoj opštini.Priliku da ovekoveči trenutak susreta sa Brozom iskoristio je i Koler Karolj, naš sugrađanin inače generacijski drug Broza (1947.godište), koji je od Joške stariji 15 dana.Na kraju ove kratke posete Srbobranu, Joška Broz bio je gost na svečanoj akademiji koju je povodom Međunarodnog dana Roma organizovalo Udruženje Roma "Osmi april". U svom obraćanju Broz je pokazao da razume sve muke kroz koje prolaze građani Srbije i kazao kako i sam teško živi od penzije koja je 18.000 dinara.

- Kad smo bili drugovi živeli smo kao gospoda, a sad kad smo gospoda kako živimo? Ja sam siguran da u ovoj sali nema nikoga ko dobro živi i ko je zadovoljan, kazao je Broz, a iz njegovog obraćanja izdvajamo:

 


Powered by Koobi:CMS 7.31 © dream4®