SRBOBRAN.net Web Portal


http://www.srbobran.org/news/1/4997/liga-i-odr-ali-predizbornu-tribinu/

Verzija za štampu / To ScreenviewLIGAŠI ODRŽALI PREDIZBORNU TRIBINU


Tribina OO LSV koja je sinoć održana u velikoj sali SO Srbobran najvećim delom posvećena poljoprivredi...

Na tribini OO LSV Srbobran održanoj 02.04.2016. godine u sali Skupštine opštine Srbobran, prisutnim građanima su se obratili Branislav Bogaroški, potpredsednik LSV i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, Duško Radaković, potpredsednik IO LSV i zamenik pokrajinskog sekretara za lokalnu samoupravu i međuregionalni razvoj i Marko Lutkić, predsednik OO LSV Srbobran.

Prvi se prisutnima obratio Duško Radaković. Govorio je o statističkim podacima kao pokazatelju da se u Srbiji izuzetno loše živi, da je prosek plata najniži u regionu. Investicije koje su se u Srbiju slile u proteklom periodu, desetostruko su manje od potrebnih da bi se boljitak osetio.Takođe, osvrnuo se na smanjivanje budžeta lokalnih samouprava koje će se, po njegovim rečima, nastaviti i u narednom periodu.

Branislav Bogaroški je u svom izlaganju govorio o Zakonu o poljoprivrednom zemljištu. Istakao je činjenicu da su direktne subvencije u poljoprivredi u Srbiji sramotno male, naročito u poređenju sa zemljama Evropske unije. U susednim zemljama, iznos subvencije po hektaru se kreće između 150 i 200 eura, u Srbiji je 35 eura.Kako se može očekivati da paori u Srbiji, odnosno Vojvodini budu konkurentni svojim kolegama u Hrvatskoj i BiH. Ukazao je na problem koji se javlja u sve većem obimu sa uzurpacijom državnog zemljišta, istakao da zaključak Vlade Republike Srbije nije u skladu sa zakonom i da će „gledanje kroz prste uzurpatorima“ morati da se sankcioniše. Govorio je i razlozima zašto je neophodno sprečiti prodaju državnog zemljišta strancima.

Na kraju se obratio Marko Lutkić. Zahvalio je pokrajinskom sekretaru za poljoprivredu zato što je „bilo sluha“ za goruće probleme u Srbobranu i pomogao opštinu Srbobran sa preko 13 miliona dinara za izgradnju postrojenja za prečišćavanje pijaće vode u Nadalju, zamenu azbestnih cevi u Turiji kao i za nabavku opreme za prečišćavanje vode u Srbobranu.Na ovaj način, rešili smo u velikoj meri problem koji nas je godinama mučio. Istakao je i nadu da će se iz pokrajinskog sekretarijata pomoći i prilikom izgradnje fekalne kanalizacije u sva tri naseljena mesta, jer kako je rekao, tužno je reći da u 21. veku još uvek koristimo septičke jame.

Nakon što su zainteresovani građani postavili pitanja govornicima, tribina je završena sa pozivom da se podrže liste Lige socijaldemokrata Vojvodine na svim nivoima.
Powered by Koobi:CMS 7.31 © dream4®