Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Info Kategorija / Politika
LIGAŠI ODRŽALI PREDIZBORNU TRIBINU


Tribina OO LSV koja je sinoć održana u velikoj sali SO Srbobran najvećim delom posvećena poljoprivredi...

Na tribini OO LSV Srbobran održanoj 02.04.2016. godine u sali Skupštine opštine Srbobran, prisutnim građanima su se obratili Branislav Bogaroški, potpredsednik LSV i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, Duško Radaković, potpredsednik IO LSV i zamenik pokrajinskog sekretara za lokalnu samoupravu i međuregionalni razvoj i Marko Lutkić, predsednik OO LSV Srbobran.

Prvi se prisutnima obratio Duško Radaković. Govorio je o statističkim podacima kao pokazatelju da se u Srbiji izuzetno loše živi, da je prosek plata najniži u regionu. Investicije koje su se u Srbiju slile u proteklom periodu, desetostruko su manje od potrebnih da bi se boljitak osetio.Takođe, osvrnuo se na smanjivanje budžeta lokalnih samouprava koje će se, po njegovim rečima, nastaviti i u narednom periodu.

Branislav Bogaroški je u svom izlaganju govorio o Zakonu o poljoprivrednom zemljištu. Istakao je činjenicu da su direktne subvencije u poljoprivredi u Srbiji sramotno male, naročito u poređenju sa zemljama Evropske unije. U susednim zemljama, iznos subvencije po hektaru se kreće između 150 i 200 eura, u Srbiji je 35 eura.Kako se može očekivati da paori u Srbiji, odnosno Vojvodini budu konkurentni svojim kolegama u Hrvatskoj i BiH. Ukazao je na problem koji se javlja u sve većem obimu sa uzurpacijom državnog zemljišta, istakao da zaključak Vlade Republike Srbije nije u skladu sa zakonom i da će „gledanje kroz prste uzurpatorima“ morati da se sankcioniše. Govorio je i razlozima zašto je neophodno sprečiti prodaju državnog zemljišta strancima.

Na kraju se obratio Marko Lutkić. Zahvalio je pokrajinskom sekretaru za poljoprivredu zato što je „bilo sluha“ za goruće probleme u Srbobranu i pomogao opštinu Srbobran sa preko 13 miliona dinara za izgradnju postrojenja za prečišćavanje pijaće vode u Nadalju, zamenu azbestnih cevi u Turiji kao i za nabavku opreme za prečišćavanje vode u Srbobranu.Na ovaj način, rešili smo u velikoj meri problem koji nas je godinama mučio. Istakao je i nadu da će se iz pokrajinskog sekretarijata pomoći i prilikom izgradnje fekalne kanalizacije u sva tri naseljena mesta, jer kako je rekao, tužno je reći da u 21. veku još uvek koristimo septičke jame.

Nakon što su zainteresovani građani postavili pitanja govornicima, tribina je završena sa pozivom da se podrže liste Lige socijaldemokrata Vojvodine na svim nivoima. 

Postavio: Srbobran.net dana 2016.04.03   |  Ocena:  

 

 

Glasaj
     


Učitava se...
 Prijavi se
Pretraga

KURSNA LISTA

stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.31 © dream4® | Redakcija | Design and Development Edit by: 2N - N.Nenadov | Pratite nas na društvenim mrežama