Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Info Kategorija / Društvo
STIŽE PET MILIONA OD NIS-a


Kompanija NIS nastavlja i u 2016. godini da podržava projekte koji kroz sistem javnih konkursa doprinose razvoju lokalnih zajednica.

U zgradi Naftne industrije Srbije u Novom Sadu danas je potpisan sporazum kojim će ove godine NIS kroz konkurs "Zajednici zajedno" u našu opštinu uložiti pet miliona dinara. Sporazum su potpisali, u ime naše opštine, Zoran Mladenović, predsednik opštine i za NIS, Kiril Kravčenko, generalni direktor ove kompanije.

Sporazumi su, u okviru korporativnog programa „Zajednici zajedno“, potpisani sa Novim Sadom, Čačkom, Nišom, Pančevom, Zrenjaninom, Kikindom, Kanjižom, Srbobranom, Žitištem i Novim Bečejom.NIS će ove godine za projekte pomoći ovim lokalnim zajednicama izdvojiti više od 110 miliona dinara.

Od 2009. godine je gotovo 800 miliona dinara uloženo u oko 760 projekata koji su pomogli razvoj lokalnih zajednica, olakšali funkcionisanje brojnih ustanova i unapredili rad kulturnih, obrazovnih i sportskih institucija širom Srbije.Nakon potpisivanja ugovora za naš portal Zoran Mladenović je rekao:Program „Zajednici zajedno“ namenjen je neprofitnim ustanovama i institucijama koje mogu da konkurišu sa projektima iz oblasti sporta, kulture, nauke i zaštite životne sredine. O izboru projekata koji će biti podržani odlučuje komisija, koju čine predstavnici NIS-a, lokalnih samouprava, kao i ugledne ličnosti iz lokalnih zajednica.Ovogodišnji javni konkurs će trajati od 1. aprila do 31.maja. Svi uslovi i propozicije javnog konkursa biće objavljeni na sajtu www.zajednicizajedno.nis.eu.

 

Postavio: Srbobran.net dana 2016.03.30   |  Ocena:  

 

 

Glasaj
     


Učitava se...
 Prijavi se
Pretraga

KURSNA LISTA

stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.31 © dream4® | Redakcija | Design and Development Edit by: 2N - N.Nenadov | Pratite nas na društvenim mrežama