Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Info Kategorija / Sport
VII MEMORIJALNI TURNIR "SINIŠA GAVRILOV"


Turnir koji je po prvi put održan 17.05.2009.godine u znak sećanja na tragično preminulog Sinišu Gavrilova, jednog od trenera koji su dečake u Srbobranu učili prvim fudbalskim koracima, održaće se sedmu godinu zaredom.

Trećeg aprila u Hali sportova u Srbobranu sa početkom u 8.00h održaće se turnir u fudbalu dečaka rodjenih 2006 - 2007 god. Učešće je ovaj put najavilo četiri ekipe. Pored domaćina FK Srbobran - škola fudbala "Siniša Gavrilov", na turniru će učestvovati  škola fudbala Bećej, škola fudbala One Team - Temerin i škola fudbala "Bolesnikov" Novi Sad.

Organizator turnira FK Srbobran poziva sve sportiste i roditelje da svojim prisustvom uveličaju turnir.

Siniša Gavrilov sa svojim timom

Fudbalski klub koji danas nastupa po imenom "Srbobran" najstariji je sportski kolektiv u našoj opštini. Od svog osnivanja 1921. godine, prema podacima profesora Milivoja I. Tutorova iznetim u knjizi "Iz istorije srbobranskog fudbala" (1982.g.) menjao je imena i imao kraće prekide u radu, ali svoje igralište, dugo već i stadion ( sa klubskim prostorijama, svlačionicama i tribinama) nije. Skoro pun vek je na Vašarištu.

Godina u kojoj se prvi put pominje igranje fudbala na srbobranskim ulicama je 1909. Nova fudbalska lopta doneta je 1919. g. iz Beograda. Ubrzo, 1921. godine, zvanično se osniva prvi fudbalski klub u Srbobranu. Dobio je ime Srbobranski nogometni klub, ili skraćeno SNK. Kasnije se pominju SAK (Srbobranski atletski klub), Slavija, Srbija,Radnički, a od juna 1938. god. SK "Srbobran"....Od 1930. godine fudbalsko igralište nalazi se na istom mestu u  Šumici. 

 

Postavio: Srbobran.net dana 2016.03.23

 

 

Glasaj
     


Učitava se...
 Prijavi se
Pretraga

KURSNA LISTA

stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.31 © dream4® | Redakcija | Design and Development Edit by: 2N - N.Nenadov | Pratite nas na društvenim mrežama