Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Info Kategorija / Drutvo
ПЛАВИ КРУГ ПРОПАГИРА ЗДРАВ ЖИВОТ


Успешна 2015.година...

Друштво за борбу против шећерне болести општине Србобран у прошлој 2015. години имало је више десетина акција превентивно- едукативног карактера. Све су то сабрали и објавили ових дана, а Србобран.нет, као медијски партнер овог Удружења преноси:

Били смо присутни у месним заједницама, школама, спортским клубовима, играли се са „ БИСЕРАШИМА“,  били у домовима наших најстаријих суграђана, организовали трибину и „ ТРКУ ЗДРАВЉА“, подржали добровољне даваоце крви и спортска такмичења. Били смо са Ратним војним инвалидима, Ромима у њиховим домовима и Удружењу и  са инвалидима рада.Обележили смо „ПЕТРОВДАН“.
Омогучили смо да једно наше дете које се лечи од типа 1 дијабетеса буде учесник „ ШКОЛЕ ЖИВОТА „ у Врднику.


Анкетирали смо и прегледали  све разреде гимназије „ СВ. Милетић“, све осмаке у општини, заједно са запосленима,  осим Змај Јовине школе, а анкетирање је извршено и у свим 7. разредима основних школа осим у Змај Јовиној. Анкетирани су и  прегледани скоро сви чланови спортских клубова који постоје у нашој општини. Истовремено смо пропагирали здраве стилове живота и свим учесницима поделили едукативни материјал.
Реализовали смо два пројекта: Један  „ФИЗИЧКА АКТИВНОСТ- ЕНЕРГИЈА ЗДРАВЉА“     подржан од НИС-а   и други „ ЗДРАВЉЕ И СПОРТ НЕМАЈУ АЛТЕРНАТИВУ“      подржан од општине. Захваљујући  реализације ових пројеката Друштво је постало много искуствено јаче и самосталније.
Велику захвалност на огромној помоћи и подршци дугујемо  Дому здравља и Центру  за социјални рад.Захваљујемо се  на партнерству Спортском савезу општине Србобран, директорима школа, руководиоцима спортских клубова, месним заједницама, удружењу „Бељанска Бара“ и свим осталим учесницима и донаторима наших акција.

У току су анализе прикупљених података које ћемо презентовати јавности након детаљне анализе.

 

Postavio: Srbobran.net dana 2016.03.17   |  Ocena:  

 

 

Glasaj
     


Učitava se...
 Prijavi se
Pretraga

KURSNA LISTA

stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.31 © dream4® | Redakcija | Design and Development Edit by: 2N - N.Nenadov | Pratite nas na drutvenim mreama