Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Info Kategorija / Kultura
PROMOVISAN PREOKRET TATJANE VUJANIĆ


Četvrta knjiga koju je napisala Tatjana Vujanić promovisana je sinoć u Srbobranu...

"Preokret" je četvrto spisateljsko delo Tatjane Vujanić iz Nadalja. U krugu prijatelja i ljubitelja lepe reči, u Domu kulture o knjizi je govorio profesor Pavle Papulin, a učešće u promociji uzeo je i Sava Trifunović, slikar koji je ilustrovao knjigu Vujanićke.

Evo kratkog razgovora sa Tatjanom:


Kako nastaju tvoje priče?

Volim da čujem neku anegdoticu ili kratku priču, koju literarno proširim i obradim. Posmatram ljude oko sebe i emocije koje neki događaj izazove u meni pretočim u priču.

U svakoj priči ima preokreta, da li je to slučajnost ili namera?

Iako se priče razlikuju, u svakoj od njih je prisutan jedan momenat, a to je samospoznaja i sazrevanje. Kada likovi iz mojih pripovetki shvate da idu pogrešnim putem, stanu i ne nastave da idu njime. Uviđaju svoje greške i pokušavaju da ih sami isprave. Svi odgovori na pitanja koja nas muče su u nama.

Vaspitno i obrazovno utičeš na likove iz romana, da li sam u pravu?

Vaspitno i obrazovno učim svoje junake kako da postupaju u određenim situacijama. Moji likovi umeju da se samoposmatraju. Kada se pojavi neki problem ne traže rešenje u drugoj osobi, nego sami priznaju sebi da su krivi i reše problem. Moj stav prema životu je pozitivan. Takvi su i moji likovi.Delove "Preokreta" na promociji govorili su mladi Branislava Vujanić i Marko Andrić.

  

Postavio: Srbobran.net dana 2016.03.13

 

 

Glasaj
     


Učitava se...
 Prijavi se
Pretraga

KURSNA LISTA

stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.31 © dream4® | Redakcija | Design and Development Edit by: 2N - N.Nenadov | Pratite nas na društvenim mrežama