Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Info Kategorija / Politika
RASPISANI LOKALNI IZBORI!


Kao što je očekivano lokalni izbori biće održani u isto vreme kad i republički, 24. aprila. Izbore je danas raspisala predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković

Maja Gojković je pozvala građane da izađu na izbore na kojima će "Imati priliku da na svim nivoima odluče o budućnosti Srbije, svojih porodica i dece". Ona je svim učesnicima izbora poželela uspeh, apelujući na njih da vode pozitivnu kampanju.

Ranije je najavljeno da će istog datuma biti održani i pokrajinski izbori, koje raspisuje predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor, tako da će građani imati priliku da izaberu svoje predstavnike na svim nivoima vlasti.

Na osnovu naših saznanja u našoj opštini sve političke stranke se uveliko pripremaju za izbore. Liste kandidata za odbornike, po nezvaničnim saznanjima koja imamo napravili su naprednjaci i socijalisti.Prvi na listi Socijalističke partije Srbije, biće predsednik opštine Zoran Mladenović, iza njega je Nestor Golupski, a treća je Svetlana Đorđin. Saznajemo da će na listi dosta visoko pozicionirani biti neki od mladih kadrova socijalista, ali isto tako da neće biti ni nekih imena koja su u predhodnom mandatu obavljali važne funkcije u lokalnoj vlasti. Jedan od kandidata za lokalnu skupštinu koji će biti na listi SPS je i aktuelni član Opštinskog veća, Jovan Tutorov. On je jedini sa liste 28 kandidata koji nije član SPS. Na osnovu nepotvrđenih informacija prvi na listi Srpske Napredne stranke je dr Ilija Gazepov. Iza njega je Neško Čestić, dok je treća na listi Nataša Nikolić.

Koliko saznajemo Đorđe Džekov je kandidat za republičkog poslanka na listi SNS. Nalazi se na 169 mestu i na osnovu političkih analiza i istraživanja vrlo verovatno je da će uspeti da osvoji poslaničku funkciju. Predviđanja su da će nakon izbora i podele funkcija na koje će biti raspoređeni bolje rangirani na listi SNS, Džekov ući u republički parlament. Svoju listu kandidata formirala je i Liga Socijaldemokrata, a prvi je Marko Lutkić, dok je drugi Aleksandar Jojkić. Treća na listi je Svetlana Lapadat. Liga kao i do sada na lokalne izbore izlazi sama.

Grupu građana formira Zoran Dudvarski - Jare. Za sada je izvesno da će na listi mahom biti mladi ljudi. Drugi je Zoran Mijić, dok je treća, odbornica u aktuelnom sazivu lokalne skupštine, Nadaljčanka Tatjana Vujanić.Što se tiče opozicije u opštini demokrate još uvek nisu formirali listu kandidata. U ovom trenutku jedino je izvesno da će prva na listi DS biti Valerija Tanasijin, a ostalo je sve još neizvesno.

DSS i Dveri idu zajedno na lokalne izbore, ali nismo uspeli da saznamo ko će biti na listi, jedino smo dobili uverenje da ćemo biti blagovremeno obavešteni.

Listu grupe građana imaće Branko Gajin. Ono što smo uspeli da saznamo je da će pored njega na listi biti Milana Gajinov i Miodrag Šijački i da će biti, kako nam je rečeno iz pouzdanih izvora i nekih iznenađenja, ali otom potom.

Na manjinskoj listi pojaviće se Savez Vojvođanskih Mađara, koji na lokalu podržavaju, kako smo dobili informaciju, Demokratski Savez Vojvođanskih Mađara  i Stranka Mađarskog jedinstva.  Lista je formirana, potvrđeno nam je iz vrha SVM, a prva na listi je Aranka Bergel.

Kako će izgledati predizborna kampanja videćemo, ali se pridružujemo oceni jednog od naših sagovornika da sve ovo treba gledati kao na jednu utakmicu u kojoj će pobediti onaj ko bude najbolji.

Srbobran.net tokom kampanje u duhu demokratskih pravila  pratiće sve aktivnosti stranaka koje učestvuju na lokalnim izborima. Svima ćemo obezbediti ravnopravan tretman i mogućnost da se oglašavaju i obrate se građanima putem našeg portala.
 

Postavio: Srbobran.net dana 2016.03.07

 

 

Glasaj
     


Učitava se...
 Prijavi se
Pretraga

KURSNA LISTA

stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.31 © dream4® | Redakcija | Design and Development Edit by: 2N - N.Nenadov | Pratite nas na društvenim mrežama