Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Info Kategorija / Društvo
SA KRIVAJE NA PALIĆ MEĐU MANEKENKE U BELOM!


Kako je jedan povređeni labud sa Krivaje stigao na Palić i tamo pronašao novi dom...

Beli labud je zatečen kod Sekserove ćuprije u prilično lošem fizičkom stanju. Nastavnica Adrijana Vereš se zauzela za njegovo spasavanje, a Darko Radonjić je pristao da ga prihvati i pričuva.
.
Kod Darka je proveo jedan dan, malo je jeo, ali je pokazivao znake fizičke slabosti. Pored toga, kljun mu je pretrpeo povrede, jer je (neznajući životinjsko pravilo) nenamerno zašao u teritoriju gde patke vladaju.

Opštinska upava ga je po dojavi preuzela od Darka, priča nam Marija Ćorić stručni saradnik za zaštiitu životne sredine opštine Srbobran.- Preuzeli smo ovog belog lepotana i smestili u gepek. Bio je toliko miran da nije bilo potrebno "pakovati" ga ni u kakav džak ili kutiju. Odvezli smo ga u zoo - vrt Palić, gde je zvanično prihvatilište za divlje životinje.Naš dolazak je najavljen, tako da nas je veterinar već čekao. Naš labud je imao čast (ja bih rado dodala i sreću) da jedan orao belorepan mora na rendgen, pa je naš pacijent otišao s njim.

Pre toga, "momka u belom odelu" su pregledali. Kazali: šanta na desnu nogu, a povrede nema... pa su, zlu ne bilo, pacijentu injektirali lek protiv trovanja.Sa Palića poslednje vesti su da je bivši stanovnik Krivaje dobro, da se adaptirao na novu sredinu i da je imao sreće, jer samo je nogu uganuo.Da li je to uradio slučajno ili namerno kako bi se iz osame preselio u društvo palićkih labudica ostaće večita tajna.

Nek' mu je sa srećom. Možda se i potomstvo njegovo uskoro pojavi.

 

Postavio: Srbobran.net dana 2016.02.27   |  Ocena:  

 

 

Glasaj
     


Učitava se...
 Prijavi se
Pretraga

KURSNA LISTA

stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.31 © dream4® | Redakcija | Design and Development Edit by: 2N - N.Nenadov | Pratite nas na društvenim mrežama