Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Info Kategorija / Društvo
JOŠ 11 DANA DO 32.KOBASICIJADE


Najveća turistička manifestacija u našoj opštini održaće se ove godine od 26. do 28.februara. Završne pripremne su u toku, a sledi promocija u Novom Sadu...

Od 2013.godine Kobasicijada iz Turije obara Ginisov rekord koji su tada postavili. Ove godine najveća kobasica na svetu biće dugačka 2032. metra, a na plato ispred Mesne zajednice vredni Turinci doneće je u subotu 27. 002. tačno u podne. 

- Pripreme za ovogodišnju Kobasicijadu ulaze u završnu fazu. Biće ovo, po našoj proceni jedna od najbogatijih i najsadržajnijih Kobasicijada. Pugo gostiju očekujemo, dolazak su najavili naši prijatelji iz Slovenije, Hrvatske, Slovačke, Mađarske, a po prvi put bićemo domaćini kobasičarima iz Rusije. Oni dolaze u Turiju da pokažu i prikažu na koji način oni prave kobasice. Niz propratnih sadržaja smo pripremili, jer želja nam je da svako ko dođe u Turiju, poslednjeg vikenda u februaru, nađe nešto za sebe i oseća se prijatno, rekao nam je Željko Popić iz Organizacionog odbora 32. Kobasicijade. Još je dodao:- Promocije smo započeli pre dve nedelje. Najpre snoi bili u Somboru, pa koristim ovu priliku da se zahvalim Somborcima na gostoprimstvu. Naša saradnja sa Turističkom organizacijom ovog grada odlično funkcioniše godinama i svaki put kad dođemo u Sombor, dileme nema, prodamo sve što donesemo. U petak, bili smo u Subotici gde smo ponudili naše kobasice Subotičanima i gde smo ih pozvali da dođu na Kobasicijadu u Turiju. Ove godine i u Subotici, odlično smo primljeni i interesovanje za turinske kobasice je bilo ogromno. U sledeći petak promociju pravimo u Novom Sadu. Ne sumnjam da će i ovo biti lepo druženje, pa pozivam Novosađane da dođu u Dunavsku ulicu i uvere se u kvalitet naših kobasica. Cene su niže nego prošlogodišnje, trudili smo se da može svako da proba naše proizvode, a da zadržimo kvalitet. Takođe, želim da se zahvalim svim sponzorima i donatorima koji nas podržavaju da očuvamo i unapredimo tradiciju najstarije "Ijade" u Srbiji. Tu pre svega mislim na opštinu Srbobran koja nas maksimalno podržava od 2012.godine. Ove godine opština Srbobran promoviše se na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu. Naravno, na poziv opštine odazvali smo se bez razmišljanja, tako da ćemo, u petak, biti i u Beogradu, na Sajmu turizma gde će naša opština izneti sve svoje najbolje, a tu su sigurno i naše kobasice.Na naše pitanje šta od zabavnog programa posetioci Kobasicijade mogu da očekuju, Popić nam je odgovorio da je taj deo Kobasicijade, kao i lane, na sebe preuzeo Centar za sport i turizam opštine Srbobran, tako da od njih ovih dana očekujemo informaciju, šta će to u kulturno zabavnom programu moći da se vidi i čuje poslednjeg vikenda u februaru, na jednoj od najpoznatijih turističko gastronomskih manifestacija u regionu.

Takođe, Popić nas je zamoliio da obavestimo novinare koji žele da prate 32.Kobasicijadu izvrše akreditaciju na vreme, kako bi mogli da dobiju sav promo materijal i budu dragi gosti u Turiji. Šta je potrebno za akreditaciju, možete da vidite na sajtu Kobasicijade.

 

Postavio: Srbobran.net dana 2016.02.14   |  Ocena:  

 

 

Glasaj
     


Učitava se...
 Prijavi se
Pretraga

KURSNA LISTA

stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.31 © dream4® | Redakcija | Design and Development Edit by: 2N - N.Nenadov | Pratite nas na društvenim mrežama