Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Ekologija
KAMION U POLICIJI, A KRIVIČNE PRIJAVE ZA PODIZVOĐAČA I NIS


Noćas su putevi od Turije do Srbobrana "naliveni" naftom. U toku je sanacija i kako saznajemo do kraja dana bi trebalo sve da bude uklonjeno...

- Ni malo prijatno nije bilo, činilo mi se da je gotovo i da ću sleteti sa puta. Odjednom, nisam više upravljao vozilom, auto je počeo da klizi po putu i ništa nisam mogao da preduzmem. Na sreću bio sam priseban, digao sam nogu sa gasa i pustio vozilo. Da sam slučajno zakočio sigurno bih završio u jendeku, priča nam jedan od onih koji su jutros rano išli za Turiju automobilom.

U dužini puta od Turije do Srbobrana, zatim ulicom Svetog Save, Karađorđevom, Miloša Obilića, u Srbobranu iz cisterne kamiona izlivala se naftna isplaka. Miris nafte i klizav "naftom okupan" kolovoz, dočekali su jutros građane Turije i Srbobrana. Na sreću, sve je prošlo bez većih posledica, a NIS je odmah po saznanju šta se desilo angažovao ekipu za sanaciju.

Uspeli smo da saznamo da je došlo do otvaranja ventila na cisterni koja je prevozila naftnu isplaku, da je kamion zadržan u stanici policije u Srbobranu, a da će protiv NIS-a i podizvođača radova za NIS, firme čiji je kamion vlasništvo biti podnete krivične prijave.

Uklanjanje naftne isplake koja je iscurila iz cisterne započeto je pre svitanja

Kompletnu informaciju dao nam je Nestor Golupski, član opštinskog veća zadužen za zaštitu životne okoline koji je od ranih jutarnjih sati upoznat sa nastalim problemom. Reagovala je i opštinska inspekcija, a evo šta nam je Golupski, u telefonskom razgovoru rekao:S.Š.

 

Postavio: Srbobran.net dana 2016.02.12

 

 

Glasaj
     


Učitava se...
 Prijavi se
Pretraga

KURSNA LISTA

stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.31 © dream4® | Redakcija | Design and Development Edit by: 2N - N.Nenadov | Pratite nas na društvenim mrežama