SRBOBRAN.net Web Portal


http://www.srbobran.org/news/1/4914/-ta-je-novo-u-ratarenju/

Verzija za štampu / To ScreenviewŠTA JE NOVO U RATARENJU!


Treću godinu zaredom, okupljanje poljoprivrednika u organizaciji opštine i Mesne zajednice Srbobran, komisije za poljoprivredu, proteklo uz nova saznanja i upoznavanje sa najnovijim trendovima u ratarenju...

Veče posvećeno Institutu za ratarstvo i povrtarstvo iz Novog Sada sinoć je u velikoj sali SO okupilo niz poljoprivrednika iz naše opštine koji su došli da čuju šta to novo iz Instituta imaju da im kažu i preporuče kada je ratarenje u pitanju. 

Eminentni stručnjaci održali su zajedničko predavanje, a govorili su dr Vladimir Acin, dr Vojin Đukić, dr Milisav Stojaković i dr Goran Malidža. Poljoprvirednike je pozdravio i v.d. generalnog direktora Instituta prof.dr Jan Turan.- Poljoprivredni proizvođači su u ovom delu godine, da tako kažem "izbombardovani" edukacijama i promocijama koje rade razne semenske kompanije. Dosta imamo problema u poljoprivredi i ovo večerašnje predavanje svakako može da bude izuzetno korisno za poljoprivrednike, jer po mom sudu Institut za ratarstvo i povrtarstvo je trenutno najjača institucija u ovom poslu kojim se bavimo, kazao je za naš portal Vladinir Rankov predsednik komisije za poljoprivredu MZ Srbobran i predstavnik poljoprivredno stručne službe Vrbas koja je bila suorganizator ovog predavanja.Na početku, između ostalih poljoprivrednicima se obratio i Zoran Mladenović, predsednik opštine Srbobran.- Ako je nešto interesantno za našu opštinu to su pitanja iz poljoprivrede. Mi smo pre svega poljoprivredna opština i kako mi to volimo da kažemo, opština sa najplodnijom zemljom u Evropi i sa najboljim geografskim položajem u Vojvodini. Sigurno imamo šta da čujemo od najjače poljoprivredne institucije u zemlji, rekao je na otvaranju ovog skupa, između ostalog Mladenović.

Iz Komisija za poljoprivredu Opštine Srbobran i MZ Srbobran najavili su još aktivniju saradnju sa poljoprivrednicima i izrazili su želju da uvek budu na usluzi poljoprivrednim proizvođačima.

L.P.

Powered by Koobi:CMS 7.31 © dream4®