Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Info Kategorija / Politika
MLADENOVIĆ KOD AMBASADORA SLOVENIJE


Njegova ekselencija Vladimir Gašparić podržava izgradnju prečištaća otpadnih voda u Srbobranu, koji treba da bude finansiran iz sredstava koje donira republika Slovenija...

Predsednik opštine Srbobran, Zoran Mladenović sa saradnicima, u pratnji Željka Blažeka iz Instituta za ekološki inženjering u Mariboru, juče je bio na prijemu kod Veleposlanika Nj. E. Vladimira Gaspariča  - ambasadora Republike Slovenije u Beogradu.

Od Marije Ćorić, stručnog saradnika u opštini Srbobran, koja je učestvovala na prijemu, saznajemo da je tema prijema bila upoznavanje novo opunomoćenog ambasadora sa projektom opštine Srbobran, za prečistač otpadnih voda, kojim je opština Srbobran pristupila Sloveniji, radi dobijanja finansijske pomoći u vidu donacije i beskamatnog kredita.

- Prečištač otpadnih voda je objekat, tačnije skup objekata i procesnih jedinica koje zajedno služe za popravljanje kvaliteta, tj prečišćavanje otpadne vode pre ispuštanja u recipijent, koji je u ovom slučaju plovni kanal hidrosistema DTD “Bečej-Bogojevo”. Kapacitet PPOV-a za potrebe naselja Srbobran je 14400 ES (ekvivalent stanovnika), objašnjava Marija Ćorić i dodaje:

. U slučaju predmetnog PPOV-a, predviđen je takav koncept postrojenja koji može da omogući faznu izgradnju. Prva faza PPOV-a može da se izgradi za kapacitet od 4800,00 ES, druga faza 9600,00 ES, a krajnja, treća faza za 14400,00 ES.

Procenjena vrednost ovog projekta je 2,1 miliona evra, na na jučerašnjem prijemu u Beogradu, ambasador Slovenije u Srbiji, Vladimir Gasparič pokazao je veliko interesovanje za rešavanje problematike zaštite životne sredine u opštini Srbobran, navodeći da je kao predstavnik Republike Slovenije u Srbiji, raspoložen da podrži projekte ovakvog tipa i da će, stoga, zvanično uputiti Pismo podrške Ambasade Slovenije, za finansiranje izgradnje prečistača otpadnih voda u Srbobranu.

 

Postavio: Srbobran.net dana 2016.02.11   |  Ocena:  

 

 

Glasaj
     


Učitava se...
 Prijavi se
Pretraga

KURSNA LISTA

stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.31 © dream4® | Redakcija | Design and Development Edit by: 2N - N.Nenadov | Pratite nas na društvenim mrežama