SRBOBRAN.net Web Portal


http://www.srbobran.org/news/1/4903/po-ar-u-poslovno-tr-nom-centru/

Verzija za štampu / To ScreenviewPOŽAR U POSLOVNO TRŽNOM CENTRU!


Dramatične scene u centru Srbobrana danas prepodne.Dim je kuljao kroz prozore na ulicu, garderoba je gorela u butiku, dok su hrabri vatrogasci gasili požar i borili se sa plamenim jezicima...

Dojava Vatrogasnoj jedinici u Srbobranu da je izbio požar u Poslovno tržnom centru stigla je desetak minuta posle deset sati danas pre podne. Bukvalno minut je trebao hrabrim momcima iz vatrogasne jedinice, da budu ispred PTC-a, uhvate se u koštac sa plamenom i započnu gašenje požara. 

Angažovana su dva vatrogasna vozila i jedna vatrogasna ekipa. Otežavajuća okolnost prilikom gašenja ovog požara je bio gust dim koji je stvarala upaljena garderoba u butiku "Džep", koji se nalazi u prizemlju objekta. Odmah po dolasku, vatrogasci su najpre izvršili evakuaciju zgrade, a potom odimljavanje velikim ventilatorima, dok su paralelno radili na lokalizaciji požara.Preko dva sata trebalo je da požar bude potpuno ugašen i neutralisana opasnost da bi mogao ponovo da se pojavi.Na sreću sve je okončano bez povređenih, ali je materijalna šteta prilična.Pored vatrogasne jedinice na licu mesta bio je i vatrogasni inspektor, čiji zadatak će biti da utvrdi okolnosti pod kojima je planuo požar u butiku "Džep". Ono što se moglo čuti nezvanično, prilikom gašenja požara, najveća sumnja je na neispravnim električnim instalacijama.

S.Š.


Powered by Koobi:CMS 7.31 © dream4®