Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Info Kategorija / Politika
SVE MANJE ĐAKA U ŠKOLAMA!


Delegacija Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, posetila je Gimnaziju „Svetozar Miletić” u Srbobranu.

Delegaciju iz pokrajine predvodio je Aleksandar Jovanović, zamenik pokrajinskog sekretara, koji je prilikom posete dao izjavu za medije.

Pored predstavnika škole domaćina, sastanku su prisustvovali i predstavnici OŠ „Vuk Karadžić”, OŠ „Jovan Jovanović Zmaj” i OŠ „Petar Drapšin” iz Turije, kao i OŠ „Žarko Zrenjanin Uča” iz Nadalja, i Zoltan Ifju – član Opštinskog veća za prosvetu i kulturu i Dragan Šarčev – opštinski prosvetni inspektor.

Povod današnjeg sastanka je interaktivna razmena iskustava, pregled stanja na terenu i razgovor o problemima s kojima se škole susreću u svakodnevnom radu.

Predstavnici pomenutih škola istakli su, pre svega, dobru saradnju sa Pokrajinskim sekretarijatom za obrazovanje i značaj finansijske pomoći koju su u prethodnom periodu dobijali.Osnovni problem svih škola na teritoriji opštine Srbobran jeste sve manji broj đaka, koji je iz godine u godinu sve primetniji. U isto vreme, veliki problem predstavlja i nedovoljan broj nastavnika i njihov paralelni rad u više škola u različitim opštinama. Ovaj vid ispunjavanja norme izuzetno nepovoljno utiče na kvalitet vaspitno-obrazovnog rada u školama. Takođe, ovom prilikom pomenut je i problem dece iz socijalno nestimulativne sredine, koja imaju poteškoća u savladavanju nastavnog programa.U svom obraćanju predstavnicima škola, zamenik pokrajinskog sekretara Aleksandar Jovanović, pokazao je razumevanje za potrebe i probleme prosvetnih radnika. Takođe, on je istakao značaj njihovog entuzijazma i posvećenosti radu, što se jasno vidi u okviru ostvarenog uspeha njihovih đaka.Pozitivno se izjasnio i o aktivnom učestvovanju na konkursima Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje.

Na kraju radnog sastanka, predložena je mogućnost udruživanja škola na teritoriji opštine Srbobran, i to u ostvarivanju zajedničkih ciljeva, poput zadržavanja mladih u manjim sredinama. Preporučeno je da obrazovno-vaspitne institucije – u saradnji sa Opštinom – predoče svoje ideje i u njihovoj realizaciji zatraže pomoć od Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje. Na taj način ostvarili bi se zajednički ciljevi i obezbedili bolji uslovi za vaspitno-obrazovni rad.

 

Postavio: Srbobran.net dana 2016.02.06

 

 

Glasaj
     


Učitava se...
 Prijavi se
Pretraga

KURSNA LISTA

stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.31 © dream4® | Redakcija | Design and Development Edit by: 2N - N.Nenadov | Pratite nas na društvenim mrežama