SRBOBRAN.net Web Portal


http://www.srbobran.org/news/1/4899/inicijativa-za-osam-op-tina/

Verzija za štampu / To ScreenviewINICIJATIVA ZA OSAM OPŠTINA


Regionalna razvojna agencija Bačka danas pozvala poljoprivrednike da se uključe u projekat formiranja Lokalne akcione grupe (LAG) kako bi mogli da participiraju za sredstva koja dolaze iz Evropske unije...

Regionalna razvojna agencija Bačka, danas je predstavila projekat "Lokalne inicijative za ruralni razvoj Bačke". U projekat su uljučene osam opština, među kojima je i naša. U velikoj sali opštine Srđan Vezmar, direktor ove agencije sa svojim saradnicima okupljenima je prezentovao suštinu ovakvog udruživanja i koliko će u narednom periodu biti važno postojanje Lokalnih akcionih grupa, jer jedan od uslova za konkurisanje za sredstva koja su namenjena ruralnom razvoju, a dolaze iz EU, je upravo ovakav vid organizovanja.Evo šta nam je na tu temu rekao Vezmar:Svi koji žele da se uključe u ovaj projekat i učestvuju u LAG-u, mogu da se jave Zoranu Knješko, članu opštinskog veća zaduženom za poljoprivredu.

Danas je takođe u medijima objavljeno da je šef delegacije Evropske unije u Srbiji Majkl Devenport zadovoljan što je Srbija obezbedila uslove da koristi pretpristupne fondove EU za ruralni razvoj, saopštilo je danas Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine.

Kako je navedeno, Devenport je u razgovoru sa ministarkom poljoprivrede Snežanom Bogosavljević Bošković istakao da je od velikog značaja za efikasnije korišćenje pomoći EU namenjene poljoprivredi što je komisija Vlade Srbije odobrila zapošljavanje 103 osobe u Upravi za agrarna plaćanja.

Time će obezbediti sprovođenje IPARD II programa EU, koji bi trebalo da doprinese povećanju produktivnosti i konkurentnosti poljoprivrede Srbije, usklađivanju sa standardima EU, prilagođavanju zahtevima domaćeg i inostranog tržišta, kao i poboljšanju kvaliteta života u ruralnim područjima, navelo je Ministarstvo poljoprivrede.


S.Š.


Powered by Koobi:CMS 7.31 © dream4®