Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Info Kategorija / Kultura
BARD OBELEŽIO 30 GODINA POSTOJANJA!


Pre trideset godina sa tridesetak članova započeli su svoj put kao KUD "Petar Drapšin". Danas imaju sto predeset članova, zovu se "Bard" i svake godine povodom Savindana naprave spektakl za uživanje...

Tako je bilo i u subotu uveče u hali sportova, gde su gromoglasnim aplauzima prepunog gledališta nagrađeni za svoj predani rad na očuvanju tradicije, kulturnih vrednosti i veliki talenat koji su pokazali.

Gosti na koncertu bili su im članovi KUD-a iz Sivca i Gradski hor "Zora" iz Srbobrana.

U pozdravnoj reči u ime KUD-a "Bard", Zoranka Paroški podsetila je na istorijat ovog značajnog udruženja, ali i iskazala zahvalnost svima koji pomažu postojanje "Barda". Pre svega zahvalnost je uputila organima pokrajine i lokalnoj samoupravi bez čije podrške ovo udruženje ne bi postojalo.

Zahvalnice su uručene prijateljima i sponzorima, a neki od njih su iskoristili priliku da se obrate na kratko, članovima KUD-a, ali i publici.

- Za ove tri i po godine koliko sam predsednik opštine ima puno trenutaka kada smo bili zajedno. Bili smo zajedno u Mađarskoj, u Italiji, podršku smo im pružali ovde, u našoj državi, ali ima nešto karakteristično za sve te trenutke. Kad god smo bili zajedno i kad je BARD bio sa nama, uvek je to bilo bolje i vrata su uvek bila lakše otvarana. Zato hvala vam BARDOVCI, dajte da ih svi podržimo, srećno i dugovečno vam bilo, kazao je uz veliki aplauz publike, Zoran Mladenović, predsednik opštine, zahvaljujući se na zahvalnici koju je primio u ime opštine Srbobran.Nakon koncerta za učesnike i zvanice priređeni su večera i druženje.

 

Postavio: Srbobran.net dana 2016.01.31   |  Ocena:  

 

 

Glasaj
     


Učitava se...
 Prijavi se
Pretraga

KURSNA LISTA

stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.31 © dream4® | Redakcija | Design and Development Edit by: 2N - N.Nenadov | Pratite nas na društvenim mrežama