Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Info Kategorija / Politika
NAPREDNJACI NAJAVILI SMANJENJE BROJA ČLANOVA OPŠTINSKOG VEĆA


Juče u prostorijama SNS, opštinsko rukovodstvo ove stranke razgovaralo sa privrednicima, koji su se odazvali na njihov poziv...

Sastanak je vodio predsednik OO SNS i poslanik u skupštini Vojvodine, Bore Kutić. Pozdravljajući okupljene ukazao je na želju naprednjaka da se uspostavi bolja komunikacija između vodeće stranke u Srbiji i privrednika, sa željom da se poslovni ambijent unapredi, ali i da se glasnije čuje glas privrednika, kako bi se jasnije artikulisali problemi sa kojima se susreću tokom poslovanja. 

Sastanak je bio prilika da naprednjaci ukažu na neke promene koje žele da sprovedu, ukoliko nakon narednih lokalnih izbora osvoje dovoljno mandata u opštini. Tako se čulo da će se zalagati da budžet opštine bude razvojni, da se preduzetnicima i privredi omogući pristup novcu u budžetu, a ne da novac dobijaju,kako je rečeno "kojekakakva" udruženja građana. Čulo se obećanje da će u saradnji sa preduzetnicimna i privredom, SNS raditi na smanjenju troškova poslovanja, tako što će pojedine takse i finansijske obaveze biti umanjene, ili ukinute, ali i da će Opštinsko veće biti redukovano sa sadašnjih jedanaest na pet članova. Takođe, naprednjaci su najavili formiranje kancelarije za privredu, gde bi preduzetnici i privrednici dobili podršku u poslovanju, gde bi uvek mogli da se obrate sa predlozima, ali i da reše neke probleme, odnosno da dobiju pomoć prilikom rešavanja administrativnih obaveza, tako da, kako je rečeno ne moraju da šetaju od šaltera do šaltera, nego bi ovde sve završavali.

Svima koji su se odazvali na poziv OO SNS tokom sastanka podeljeni su svojevrsni anketni listići da na njima napišu predloge šta bi to trebalo da se uradi, a da se unapredi položaj u kome se nalaze oni koji privređuju.Pored vodećih ljudi u OO SNS koji su prisustvovali sastanku, gost, koji se obratio okupljenima, bio je Zdravko Jelušić, privrednik,  odbornik SNS u skupštini Novog Sada i nekadašnji potpredsednik Privredne komore Srbije.

Nakon sastanka priređen je koktel.

S.Š.

 

Postavio: Srbobran.net dana 2016.01.22   |  Ocena:  

 

 

Glasaj
     


Učitava se...
 Prijavi se
Pretraga

KURSNA LISTA

stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.31 © dream4® | Redakcija | Design and Development Edit by: 2N - N.Nenadov | Pratite nas na društvenim mrežama