Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Info Kategorija / Politika
GAJIN DUŽAN 56.100 DINARA


Gajin mora da plati sudske troškove, ako ne plati sledi prinudno izvršenje i zaplena imovine...

Nakon četiri godine od kako je pokrenut sudski spor u kome je Branko Gajin, koji je tada bio predsednik opštine tužio Jovana Tutorova za klevetu i pretrpljeni duševni bol i patnje, konačno je presudom Višeg suda u Somboru presuđeno da se tužbeni zahtev odbija. To znači da je Tutorov oslobođen i da to zbog čega je tužen nije bila kleveta.

Podsetićemo, sve je počelo 10.jula 2011.godine. kada je Tutorov uputio otvoreno pismo javnosti, pod naslovom "Kumovi i dalje uzimaju meru",  a koje je preneo dobar deo štampanih i elektronskih medija (Blic, Večernje Novosti, Dnevnik...). Pismo je poslato i tadašnjem predsedniku države, Borisu Tadiću i predsedniku Vlade Vojvodine, Bojanu Pajtiću. U to vreme Gajin je kao i Tadić i Pajtić bio član Demokratske stranke koja je vršila vlast u Srbiji, Vojvodini i Srbobranu.

Nakon objavljenog otvorenog pisma usledila je reakcija Branka Gajina, tadašnjeg predsednika opštine Srbobran. Presavio je tabak, anagažovao advokata i podneo tužbu za klevetu i pretrpljeni duševni bol i patnje.

Prvu presudu u ovom parničnom postupku doneo je Osnovni sud u Vrbasu 10.juna 2015.godine. Tužba je odbijena, a nakon toga Gajin je podneo žalbu drugostepenom organu, Višem sudu u Somboru. Konačna presuda doneta je 17.decembra 2015.godine u kojoj se između ostalog kaže da se žalba tužioca, Branka Gajina odbija i da je isti dužan u roku od 15 dana po pravosnažnosti presude, pod pretnjom izvršenja da tuženom Jovanu Tutorovu nadoknadi troškove parničnog postupka u iznosu od 56.100 dinara.

Povodom ovog slučaja razgovarali smo sa tuženim Jovanom Tutorovim, a na naše pitanje da li je do sada uspeo da naplati troškove koje je imao tokom parničnog postupka odgovorio nam je:- Ne, Branko Gajin do danas nije izvršio uplatu nadoknade troškova parničnog postupka po naredbi suda i 11. januara ove godine, moj advokat ga je opomenuo i dao mu novi rok (15 dana) da navedenu uplatu izvrši. U protivnom biće izvršena plenidba njegove imovine. Gospodin Branko Gajin, koliko je meni poznato, nije u radnom odnosu već tri godine, možda ne mora da radi, ali pošto je bio predsednik opštine Srbobran u dva mandata (osam godina) nadam se da je bar nešto uštedeo dok je bio na tako visokoj funkciji. Nadam se da neće imati problema da isplati troškove koje mi je bespotrebno napravio. Takođe, želeo bih da podsetim da se gospodin koji je izgubio ovaj sudski spor, najpre hvalio na lokalnom radiju da me je tužio i da ću zbog toga morati da odgovaram. I tada sam rekao kako sam u otvorenom pismu javnosti izneo samo činjenice i istinu. Kada je Osnovni sud u Vrbasu doneo prvostepenu presudu da sam oslobodjen optužbe za klevetu, Gajin je brže bolje iskoristio vreme na lokalnom radiju da kaže kako je to samo prvo poluvreme i da to nije konačna presuda.  Obaveštavam građane opštine Srbobran,a i šire, da na presudu Višeg suda u Somboru nije dozvoljena žalba i da je kako bi to kafanskim rečnikom rekao Gajin, završeno i drugo poluvreme, a produžetaka nema.

Tutorov je u razgovoru još dodao:

- Inače, da bi javnost bila kompletno informisana, želim da kažem da je 03.avgusta 2015.godine Javni pravobranilac opštine Srbobran podneo zahtev za pokretanje krivičnog postupka protiv odgovornih službenih lica i odgovornih lica za koje postoje sumnje za izvršenje krivičnih dela prilikom ugovaranja posla izrade projekta Akva parka u Srbobranu. Naime, opština je za poslove izrade projekta Akva parka u Srbobranu uplatila  avansno (100%  vrednost posla) 5.318.367,99 dinara firmi "Ingenium projekt" doo Srbobran, čiji je vlasnik Đorđe Marjanski, a posao izrade projekta, kako je konstatovano, nikada nije urađen. Naručilac ovog posla - Branko Gajin, tadašnji predsednik opštine, nije podneo tužbu za povraćaj sredstava u budžet. 

S.Š.      

Postavio: Srbobran.net dana 2016.01.18   |  Ocena:  

 

 

Glasaj
     


Učitava se...
 Prijavi se
Pretraga

KURSNA LISTA

stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.31 © dream4® | Redakcija | Design and Development Edit by: 2N - N.Nenadov | Pratite nas na društvenim mrežama