Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Info Kategorija / Sport
SAŠA KATAI - SPORTISTA GODINE!


Tako je odlučio Sportski savez opštine Srbobran, a nagrade najboljima u 2015.godini dodeljene u utorak...

Fudbaler Crvene Zvezde i reprezentativac Srbije, Aleksandar Katai najbolji je sportista u prošloj godini. Tako je odlučio Sportski savez opštine Srbobran, a najuspešniji sportski kolektiv je Šahovski klub „Srbobran“.

Aleksandar Katai rođen je u Vrbasu 6. februara 1991. godine. Kao izraziti talenat fudbal je počeo da trenira u školi fudbala Mika Radosav u Novom Sadu, odakle 1999. godine prelazi u redove FK “Vojvodina” iz Novog sada. Kao omladinac prelazi u seniorsku ekipu 2010. godine i već 14. marta 2010 debituje u utakmici Jelen super lige Srbije. Prvi pogodak za seniorsku ekipu novosadskog kluba postigao je 21. aprila 2010. godine.Posle samo dve sezone u prvom timu Vojvodine, u leto 2011. je potpisao četvorogodišnji ugovor sa višestrukim grčkim prvakom Olimpijakosom iz Atine. Aleksandar 2014 godine odlučuje da prihvati poziv našeg najtrofejnijeg kluba “Crvene Zvezde” iz Beograda. Zvezda je ove godine oborila mnoge rekorde, ubedljivo je prva u Super ligi Srbije, a Aleksandar Katai je najbolji strelac.

Nagrade najuspešnijima dodeljene su na svečanosti koja je priređena u nekadašnjem bioskopu, a u prisustvu ljubitelja sporta, sportskih funkcionera, članova porodica nagrađenih, kao i dobitnika godišnjih sportskih priznanja najuspešnijim na sportskim terenima.

- Sportski savez opštine Srbobran, kao krovna sportska organizacija u našoj opštini, trenutno okuplja 24 sportske organizacije iz devet grana sportova u obe konkurencije, i sa preko 1000 aktivnih sportista predstavlja najmasovnije udruženje u našoj opštini. U poređenju sa drugim sredinama, Sportski savez naše opštine svakako jeste organizacija koja daje značajan doprinos lakšem, funkcionalnijem i pre svega efikasnijem radu sportskih kolektiva,
kazao je između ostalog predsednik Sportskog saveza opštine Srbobran, Dragan Jojkić.Pre više od 81 godine, tačnije 4. marta 1934. godine osnovan je Srbobranski šahovski klub koji je ujedno bio i jedan od prvoosnovanih šah klubova u Srbiji.

Danas u Srbiji ima više od 300 registrovanih klubova koji se takmiče, od toga 160 u Vojvodini.

Postignuti rezultati u 2015. godini koji su s punim pravom opravdali da ovaj klub ponese titulu najbolje sportske ekipe u srbobranskoj opštini u 2015. godini:

- ekipno finale Kupa Srbije – 8. mesto
- liga takmičenje – prvo mesto
- pojedinačna takmičenja: na međunarodnom prvenstvu Vojvodine od 211 igrača iz 19 zemalja – dva igrača srbobranskog kluba dele 33. mesto a među vojvođanskim igračima dele 12. mesto
- prvenstvo Vojvodine u ubrzanom šahu (74 igrača) – 13. mesto
- međunarodni turnir u Novom Sadu (27 igrača) – 1. mesto

Upravni odbor Sportskog saveza opštine Srbobran odlučio je da ove godine za najuspešnije mlade sportiste proglasi Tojzan Belu, člana  atletskog kluba "Srbobran" i Darka Panića člana plivačkog kluba “Vojvodina” iz Novog Sada.

Tojzan Bela je rođen 2000.godine.Bio je učenik Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ koju je uspešno završio i ove godine upisao srednju Elektrotehničku školu „Mihajlo Pupin“ u Novom Sadu. Član je Srbobranskog atletskog kluba od 2011.godine.
I ove godine kao i prethodnih, Bela je postigao mnogo sportskih rezultata, a to su:

- dvostruki prvak Srbije i Vojvodine u bacanju diska i kladiva.
- na međunarodnom takmičenju u Sentešu (Mađarska) oborio je svoj lični rekord u bacanju kugle preko 13 metara i zauzeo treće mesto
- u Senti na Alteč kup takmičenju drugi put ove godine oborio je svoj lični rekord, bacio je kuglu preko 14 metara i zauzeo prvo mesto u pionirskoj konkurenciji.

Upravni odbor Sportskog saveza jednoglasno je doneo odluku da se u istoj kategoriji - najuspešnije mlade nade proglasi Darko Panić - član plivačkog kluba “Vojvodina”, koji je i ove godine ostvario sjajne rezultate.

Darko je u 2015. godini postavio nov lični rekord. Rođen 1999. godine i živi u Srbobranu. Darko se takmičio u konkurenciji kadeta, član je najbrže kadetske štafete Srbije koja je na prvenstvima države od mogućih šest zlata, u disciplinama 4 x100 metara pet puta bila prva i jednom treća (kada je bila nekompletna), trostruki je prvak Vojvodine i šestostruki prvak Srbije, odnosno osvajač šest medalja na prvenstvima Vojvodine i devet na prvenstvima Srbije.Sportski savez opštine Srbobran je ustanovio nagradu za poseban doprinos i izuzetan značaj u razvoju i afirmaciji opštine Srbobran iz oblasti sporta. Ovo zaslužno priznanje dobio je Marko Ždero, igrač Košarkaškog kluba „Akademik“ iz Srbobrana.

Marko Ždero je kapiten i igrač Košarkaškog kluba „Akademik“ od 2008.godine, član seniorske ekipe. Jedan je od najzaslužnijih što je ovaj klub osvojio dva ranga takmičenja, tako da se „Akademik“ već petu sezonu takmiči u 1. Srpskoj ligi-region Vojvodina, što je najveći uspeh od 1954. godine kada je klub osnovan.

Pored dugogodišnjeg igranja za „Akademik“, Marko je doprineo afirmaciji košarke u Srbobranu, Evropi, a može se reći i u svetu, jer je član ekipe basketa „3 na 3“ sa kojom je osvojio prvenstvo Evrope i sveta.

Ova zlatna trojka basketa osvojila je:

- 2012. prvo zvanično Svetsko prvenstvo – zlatna medalja za reprezentaciju Srbije
- 2013. osvajanje stanice mastersa u Pravu i drugo mesto na finalnom turniru u Istanbulu
- 2014. srebro za reprezentaciju Srbije na drugom zvaničnom svetskom prvenstvu
- 2014. osvajanje master stanice u Pragu, osvajanje finalnog turnira u Tokiju i osvajanje All star-a u Dohi
- 2015. osvajanje master stanice u Manili, osvajanje master stanice u Rio de Ženeiru, osvajanje finalnog turnira u Abu Dabiju i osvajanje All star-a u Dohi

Nagradu za sveukupni učinak u oblasti sporta na ovoj svečanosti posthumno je dodeljena Danilu Drapšinu iz Turije. U njegovo ime nagradu je primio njegov sin Ivan.

Danilo Drapšin rođen u Turiji 1948. Čovek koji je ceo svoj život bio društveno aktivan – od davne 1963. kao sportista u rukometnom klubu, preko odbojkaškog kluba kojeg je uspešno vodio dve decenije, ostvarivši neverovatan uspeh plasiravši se u drugu saveznu ligu SFRJ. Od 1995. godine pa do Vidovdana ove godine vodio je preferans savez Vojvodine.
Iza sebe je ostavio tri knjige napisane o preferansu, dve o odbojci u Turiji, na žalost dve je započeo nedovršivši ih – o fudbalu u Turiji i konjičkom klubu u Srbobranu.

Godišnje nagrade Sportskog saveza za 2015.godinu dobili su još:

- Učenici specijalnih odeljenja Osnovne škole „Vuk Karadžić“ iz Srbobrana. Ovo su njihovi rezultati:

- na pokrajinskom takmičenju u fudbalu : prvo mesto
- na pokrajinskom takmičenju u stonom tenisu: drugo mesto
- na pokrajinskom sportskom takmičenju u atletici: prvo mesto
- na republičkom sportskom takmičenju u košarci: drugo mesto
- na republičkom sportskom takmičenju u fudbalu: prvo mesto

Nagradu za najuspešniju školu sporta, Sportski savez dodelio je školi fudbala Fudbalskog kluba „Srbobran“, a specijalnu nagradu za afirmaciju ženskog sporta Sanji Dunđerski, članu Ženskog košarkaškog kluba „Srbobran“.

Sportski savez opštine Srbobran za najuspešnijeg trenera u 2015. godini proglasio je Jovicu Andrića, trenera Košarkaškog kluba “Akademik“ .

Jovica Andrić je rođen 1989. godine. Trenerskim poslom se bavi od 2010. godine. Ovo je njegova šesta sezona u Akademiku.

U radu sa mlađim pionirima i kadetima Akademika Jovica je ostvario zapažene plasmane:

- treće mesto u Vojvodini u sezoni 2013/14. sa selekcijom pionira
- treće mesto u Vojvodini u sezoni 2014/15. sa selekcijom mlađih pionira
- prvo mesto u privatnoj „PANON“ ligi u sezoni 2014/15 sa selekcijom kadeta11. Sportska Olimpijada radnika Vojvodine, koja je u julu ove godine održana u našoj opštini okupila je preko 2.000 učesnika. Sportski savez je dao svoj puni doprinos organizaciji 11. SORV-a, a brojni volonteri iz naših klubova uzeli su aktivno učešće u svim aktivnostima vezanim za takmičenja iz oblasti radničkog sporta.

Naša opština u ukupnom plasmanu, zauzela je treće mesto i u pojedinim sportskim disciplinama ostvareni su rezultati vredni pažnje. Ukupno je osvojeno 11 zlatnih medalja na Radničkoj olimpijadi, što u ekipnoj što u pojedinačnoj konkukrenciji.Sportski savez opštine Srbobran najuspešnijimse  zahvalioi dodelom diploma.

Diplome su dobili:

1. Muška ekipa reprezentacije opštine Srbobran – zlatna medalja u pikadu

2. Mešovita ekipa reprezentacije opštine Srbobran - zlatna medalja u pikadu

3. Muška ekipa reprezentacije opštine Srbobran – zlatna medalja u basketu

4. Ekipa reprezentacije opštine Srbobran – zlatna medalja u fudbalu

5. Muška ekipa reprezentacije opštine Srbobran – zlatna medalja u kuglanju

6. Mešovita ekipa reprezentacije opštine Srbobran – zlatna medalja u kuglanju

7. Vesna Ivanović – zlatna medalja u pojedinačnom kuglanju za žene

8. Šijačić Nataša – zlatna medalja u pojedinačnom pikadu za žene

9. Rnić Vladimir – zlatna medalja u pojedinačnom pikadu za muškarce

10. Bodirožić David – zlatna medalja u stonom tenisu pojedinačno

11. Albert Pap – zlatna medalja u atletici 

Postavio: Srbobran.net dana 2015.12.31   |  Ocena:  

 

 

Glasaj
     


Učitava se...
 Prijavi se
Pretraga

KURSNA LISTA

stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.31 © dream4® | Redakcija | Design and Development Edit by: 2N - N.Nenadov | Pratite nas na društvenim mrežama