Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Info Kategorija / Kultura
DECA IZ SRBOBRAN UČESTVOVAĆE NA FESTIVALU "SRBIJA U RITMU EVROPE"


Danas je potpisan ugovor o saradnji naše opštine i dečije manifestacije "Srbija u ritmu Evrope"...

Predsednik opštine Srbobran, Zoran Mladenović i izvršni direktor manifestacije "Srbija u ritmu Evrope", Igor Karadarević u kabinetu predsednika potpisali su ugovor o saradnji, kojim je opština Srbobran obezbedila učešće na ovom najvećem dečjem festivalu, koji će se iduće godine održati u Ćupriji, a prenosiće ga RTS.

Ovo je osma sezona kako se ova manifestacija održava, a domaćin će dogodine biti Ćuprija, prošlogodišnji pobednik. Ugovorom koji je danas potpisan, predviđena je besplatna obuka učenika osnovnih i srednjih škola sa teritorije opštine Srbobran, koji će se u igri i plesu takmičiti sa svojim vršnjacima iz drugih gradova. Deca i mladi će se spremati da predstavljaju svoj grad, kao i zemlju Evrope koja će im biti dodeljana kao partner u realizaciji programa.

Srbobran po prvi put učestvuje na ovoj manifestaciji i biće ovo prilika da naša deca pokažu šta znaju i umeju. Cilj manifestacije je podrška, razvoj, upoznavanje i očuvanje mladih talenata u Srbiji, promocija interkulturalnosti i tolerancije, rodne ravnopravnosti, poštovanja ljudskih prava, različitosti.U 2016. godini će naša opština prvi put uzeti učešće u ovoj manifestaciji. Ovu zabavnu manifestaciju podržavaju ambasadori velikog broja Evropskih zemalja u Srbiji, tako da će Srbobran biti domaćin jednom od njih. Ko će biti naš gost i pratiti našu decu na ovom festivalu zavisi od toga koju zemlju ćemo predstavljati, odnosno na čijem jeziku će nastupati deca koja će dobiti šansu da promovišu svoj talenat, ali i našu opštinu.

Evo šta su nakon potpisivanja ugovora kazali Igor Karadarević i Zoran Mladenović:S.Š.


 

Postavio: Srbobran.net dana 2015.12.24   |  Ocena:  

 

 

Glasaj
     


Učitava se...
 Prijavi se
Pretraga

KURSNA LISTA

stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.31 © dream4® | Redakcija | Design and Development Edit by: 2N - N.Nenadov | Pratite nas na društvenim mrežama