Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Info Kategorija / Politika
ZAŠTO JE IZMENJEN POSLOVNIK O RADU SKUPŠTINE


Poslovnik o radu skupštine opštine Srbobran doživeo je izmenu na poslednjoj sednici SO, šta je izmenjeno i zašto?!

Niko to nije rekao, ali sve navodi na to da je razlog za izmenu poslovnika o radu SO Srbobran politički rad odbornika Demokratske stranke, Željka Bogojevića. Podsetićemo, on je od izbora 2012.godine, kao odbornik GG "Pokret za promene - dr Ilija Gazepov", bio predsedavajući SO sve do ulaska SNS u koaliciju sa predhodno kreiranom većinom koja je 2012.godine formirala vlast. Tada je smenjen i na njegovo mesto je seo Radivoj Paroški, odbornik SNS. 

Nedugo zatim odbornik Bogojević pristupa Demokratskoj stranci i od tada počinje njegovo opoziciono delovanje. Fokus svoje pažnje usmerio je na rad funkcionera SNS koji su zauzeli pozicije u opštinskoj nomenklaturi. Već nekoliko sednica unazad, Bogojević pre početka svake sednice traži dopunu dnevnog reda. Predlaže na desetine predloga za dopunu, gde poslovično traži preispitivanje rada i odgovornosti članova SNS koji su se prihvatili funkcija u opštini ili javnim preduzećima.

Ovo više neće biti moguće jer je skupštinska većina izglasala odluku o izmenama i dopunama poslovnika o radu SO Srbobran, naime ovim izmenama, između ostalog, daje se pravo predsedniku Skupštine da odbije da stavi u predlog dnevnog reda one predloge i pitanja za koje smatra da nisu dovoljno pripremljene da bi se o njima moglo na sednici raspravljati.

Slično obrazloženje već na sednici u četvrtak, dao je Radivoj Paroški kada je odbio da u dnevni red uvrsti oko dvadesetak predloga za dopunu dnevnog reda koje je Skupštini dostavio odbornik Bogojević, što je rezultiralo demonstrativnim protestom Bogojevića, zatim opomenama predsedavajućeg Paroškog, a potom i udaljavanjem iz sale Skupštine odbornika Bogojevića.

Evo šta su o izmenama poslovnika pre nego što je većina prihvatila ove izmene između ostalog kazali predsednik SO Srbobran Radivoj Paroški, odbornik Branko Gajin, predsednik opštine Zoran Mladenović i odbornik Đorđe Džekov:S.N. 

Postavio: Srbobran.net dana 2015.12.19

 

 

Glasaj
     


Učitava se...
 Prijavi se
Pretraga

KURSNA LISTA

stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.31 © dream4® | Redakcija | Design and Development Edit by: 2N - N.Nenadov | Pratite nas na društvenim mrežama