SRBOBRAN.net Web Portal


http://www.srbobran.org/news/1/4842/ovaj-java-luk-ne-sme-ostati-neka-njen/

Verzija za štampu / To ScreenviewOVAJ JAVAŠLUK NE SME OSTATI NEKAŽNJEN!


Na nekoliko mesta u Srbobranu večeras, nesavesni vozač, kome je bila otvorena stranica na prikolici, istovario stajsko đubrivo na kolovoz.

Osim što je iza sebe ostavio smrdljivi trag, ovaj nesavesni vozač bahatim ponašanjem značajno je ugrozio bezbednost učesnika u saobraćaju. Ogromne gomile stajskog đubriva nalaze se na putu Srbobran - Bečej na deonici između Srbobrana i Radičevića, gde je, kako saznajemo, zbog proklizavanja došlo i do saobraćajne nezgode, jedna ogromna gomila nalazi se na Begluku, ova koju smo slikali nalazi se na uglu Petra Drapšina i Jovana Popovića kod semafora, zatim jedna je na uglu ulica Petra Drapšina i Nikola Tesla, a jedna je kod benzinske pumpe "Paroški".

Odmah po dojavi, opština je angažovala mehanizaciju da se ovo đubre ukloni i da se kolovozi operu, vatrogasna jedinica i policija je na terenu, a u obilazak je izašao i Nestor Golupski, član Opštinskog veća zadužen za ekologiju, koga smo zatekli na uglu ulica Petra Drapšina i Jovana Popovića. - Vatrogasci će izaći da operu sve površine gde je naneto đubre i tako obezbede da kolovozi budu čisti, a firmu IVcop smo angažovali da ukloni gomile đubreta. Ekipe su na terenu i rade, a u komunikaciji smo i sa policijom koja je takođe na terenu. Ovo mora biti sanirano što pre, a ako je potrebno radiće se cele noći, jer ovo ne sme ovako da ostane, rekao nam je Golupski i dodao:

- Sve zakonske sannkcije biće preduzete kako bi se počinilac kaznio, jer je nedopustivo ovakvo ponašanje. Kao što možete da osetite ovde je veliki smrad i ljudima koji ovde žive nije ni malo prijatno, a i bezbednost učesnika u saobraćaju je dovedena u pitanje. Komunalna inspekcija podneće krivičnu prijavu, jer ovo je javašluk koji je nedopustiv i ne sme proći nekažnjeno.Na naše pitanje, da li se zna ko je počinilac Golupski nam je rekao da na osnovu prvih informacija ima saznanje da se radi se o vozaču koji je iz Vrbasa, ali detaljnija informacija očekuje se od saobraćajne policije.

Obratite pažnju ukolliko ste na putu, jer iako su gomile đubreta za sada uklonjene sa kolovoza i nalaze se privremeno pored puta, ostalo je dosta blata na kolovozu, tako da oprez za volanom zbog mogućeg proklizavanja, dok se kolovoz potpuno ne opere.

S.Š.Powered by Koobi:CMS 7.31 © dream4®