Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Info Kategorija / Politika
СКУПШТИНА ДАНАС УСВОЈИЛА БУЏЕТ


Власт у Србобрану стабилна...

Од укупно 28 одборника, данас је за предлог буџета за 2016.годину свој глас дао 21 одборник у скупштинском сазиву, што јасно указује да је скупштинска већина стабилна. Општински буџет за наредну годину "тежак" је 681.167.000 динара, а председник општине Зоран Младеновић окарактерисао га је као буџет који свакако није расипнички.

- И даље има у себи јаку социјалну ноту, а добрим делом усмерен је у развој наше општине, оценио је Младеновић. 

Такође, Младеновић је образлажући буџет за наредну годину казао да је циљ којим су се руководили када су радили овај план буџета, с обзиром да је рађен у врло кратком року добрим делом постигнут, али да очекује да би у првој половини године, врло извесно да ће се морати радити ребаланс, јер много тога је започето,  а није могло да буде унето у овај план. Осврнувши се на чињеницу да је наредна година изборна Младеновић је још рекао:- Ко год буде у прилици да након избора управља буџетом и доноси одлуке у ком правцу ће се развијати наша општина, за разлику од нас који смо затекли празну касу и кров који прокушњава, добиће пројекте који ће га сачекати и на којима ће требати да ради.

Скупштина је данас била бурна од самог почетка, а значајно је обележена скупштинским наступом одборника Жељка Богојевића. Бивши председник СО Србобран је благовремено доставио преко двадесет предлога тачака за које је сматрао да треба да се нађу на дневном реду.Председавајући Радивој Парошки донео је одлуку да само пет уврсти као предлоге и предочи одборницима, односно стави на гласање, на шта је Богојевић реаговао и указао, по његовим речима на брутално кршење пословника о раду. Председавајући Парошки му је најпре ускратио право да говори, а затим изрекао три опомене. Пошто је Богојевић одбио да напусти говорницу, сматрајући да му се ускраћује легитимно одборничко право, председавајући је најпре позвао одборнике да гласају о удаљавању Богојевића са седнице (за одлуку је гласало 17 одборника), а потом скупштинско обезбеђење да га удаљи из скупштинске сале и прогласио паузу.

У међувремену позвана је и полиција, али су они одбили да интервенишу и мешају се у рад скупштине. Седница је прекинута и чинило се да је ситуација таква да нико није спреман да попусти, консултације су трајале, све је подсећало на пат позицију, тако да је у једном тренутку било неизвесно да ли ће уопште бити наставка заседања.Одборник Богојевић је обезбеђењу које је добило задатак да га одстрани из скупштинске сале у више наврата рекао да не жели да напусти просторију, јер се плаши за личну безбедност и очекује да ће бити физички нападнут уколико изађе напоље. Погледајте снимак расправе Богојевића и скупштинског обезбеђења:Тек када је добио информацију да је у холу зграде општине присутна полиција, одлучио је да дозволи службеницима скупштинског обезбеђења да га изведу из сале. Након тога скупштинско заседање је настављено.

Ево снимка како је то изгледало:О детаљима са скупштинског заседања, где ћете имати прилику да чујете и неке од актера данашњег заседања, као и тонски запис са конференције за медије коју је Богојевић, након седнице СО Србобран, одржао у просторијама Демократске странке, обавестићемо вас у нашим наредним медијским прилозима. 

С.Ш. 

Postavio: Srbobran.net dana 2015.12.17   |  Ocena:  

 

 

Glasaj
     


Učitava se...
 Prijavi se
Pretraga

KURSNA LISTA

stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.31 © dream4® | Redakcija | Design and Development Edit by: 2N - N.Nenadov | Pratite nas na drutvenim mreama