Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Info Kategorija / Kultura
UMESTO MALOG PRINCA - SMRDLJIVA BAJKA


I baš kao u nekoj smrdljivoj bajci, onda su svi otišli svojim kućama i  živeli srećno i (ne)zadovoljno... 

Dvadesetak dečaka i devojčica sinoć su se razočarani vratili kući. Od kuće su krenuli sa velikim uzbuđenjem, jer "Mali princ" je jedna od onih knjiga koja se čita otvorenih usta. Došao je trenutak da se pogleda film o ovom neponovljivom junaku, koga je ovekovečio Antoine de Saint-Exupéry

Međutim ne leži vraže. Kada su stigli u bioskop dočekalo ih je veliko iznenađenje. Na repertoaru od 18.00h nije bio film o Malom princu, nego "Smrdljiva bajka". "Mali princ" prikazan je od 16.00h i to je bilo sve od dečijih projekcija.

Svoje nezadovoljstvo, pre svega majke koje su decu dovele u bioskop, poželele su da iskažu javno uz kritiku organizatoru, Domu kulture Srbobran. Na telefonski poziv smo se odazvali i obreli se na licu mesta. Dočekala su nas deca, vidno razočarana i majke koje su bile u najmanju ruku ogorčene, posebno činjenicom da su pokušale da razgovaraju i dogovore se sa firmom koja je filmove donela u Srbobran. Po rečima majki, da gleda "Smrdljivu bajku" došlo je šest ljudi, a mnoštvo dece i roditelja ostalo je ispred vrata bioskopske sale, jer su očekivali da se prikaže "Mali princ". Na njihovu molbu da ipak ispoštuju želju dece koja su bila brojnija, od poštovalaca domaćeg filma, koji je budi rečeno, sasvim solidno filmsko ostvarenje i da prikažu Malog princa, dobili su negativan odgovor.

U telefonskom kontaktu Elizabeta Mavrenski objasnila nam je da je došlo do promene satnice u repertoaru bioskopskih predstava. Kada tačno ne znamo, ali ona nam je rekla da su obaveštenje uputili u škole i dečije vrtiće, a da je informacija objavljena i na lokalnom radiju. Za nas je ovo bilo novo. Do nas, vest o promeni satnice prikazivanja filmova, kao i do dece, odnosno njihovih majki koje su ih dovele u bioskop, nije stigla. 

Ono što mi imamo je program koji je napravio Dom kulture i koji smo mi objavili, ali o izmenama nas niko nije obavestio. Doduše, u razgovoru sa direktorkom Doma kulture, Elizabetom Mavrenski dobili smo informaciju da organizator zadržava pravo izmene u programu, mada tako ne piše. Na flajeru koji su štampali i koji smo mi dobili da obavestimo naše posetioce piše: Organizator zadržava pravo dopune programa o kojima ćete biti na vreme obavešteni.

Direktorka Mavrenski takođe je demantovala informaciju da je samo šest ljudi u sali i gleda "Smrdljivu bajku", jer ispod deset posetilaca, filmovi se ne prikazuju.Zbog toga se Srbobran.net izvinjava svima koje smo nesvesno doveli u zabludu, jer slično se desilo i sa koncertom Tamburaškog orkestra RTV, Ansambla Zorule i soliste Miloša Radovića. Prvobitno je ovaj koncert najavljen za 09.12.2015. (mi objavili zvanični dopis Doma kulture), a kasnije, kada je već bilo kasno da javimo, nezvanično smo saznali da je otkazan, odnosno pomeren za 21.12. u 20.00h.

Očigledno da se radi o nesporazumu, a da su se deca u sredu uveče sa gorčinom u ustima vratila kući. Dom kulture bi iz ovakvih neprijatnih situacija trebao da izvuče pouku. Na ovakav način, lošom komunikacijom sa korisnicima usluga, teško da može da se širi kultura. 

S.Š.

 

Postavio: Srbobran.net dana 2015.12.17

 

 

Glasaj
     


Učitava se...
 Prijavi se
Pretraga

KURSNA LISTA

stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.31 © dream4® | Redakcija | Design and Development Edit by: 2N - N.Nenadov | Pratite nas na društvenim mrežama