SRBOBRAN.net Web Portal


http://www.srbobran.org/news/1/4797/te-ko-povre272-en-voza268doma-zdravlja/

Verzija za štampu / To ScreenviewTEŠKO POVREĐEN VOZAČ DOMA ZDRAVLJA!


Vozač Doma zdravlja nakon saobraćajne nezgode, hospitalizovan i van životne opasnosti, ali sa povredama prvog lumbalnog pršljena.

Za sada pod nerazjašnjenim okolnostima vraćajući se iz Novog Sada, tokom obavljanja radnog zadatka, Predrag Ivanović vozač Doma zdravlja "dr Đorđe Bastić" sleteo je sa puta, službenim ambulantnim vozilom i doživeo je tešku saobraćanu nezgodu. Kako smo uspeli da saznamo, iako je sleteo sa puta i doživeo prevrtanje vozila, bio je toliko pribran da telefonom pozove hitnu službu, koja je ubrzo stigla na lice mesta (magistralni put Srbobran - Novi Sad u blizini PD "Pionir")  i ukazala mu prvu pomoć. Kako smo saznali, Ivanović nije mogao da pomera noge, tako da je hitna služba Doma zdravlja odmah povređenog kolegu otpremila na neurohirurgiju u Novi Sad i sa njiim bila sve dok nisu izvršene sve lekarske pretrage, gde je konstatovano da ima povredu prvog lumbalnog pršljenja. Inače, po radnom zadatku, u Novi Sad, Ivanović je otišao da sa bolničkog lečenja vrati jednog pacijenta, ali sreća u nesreći je da ga nije preuzeo, jer mu je rečeno da nema otpusta, odnosno da će pacijent biti zadržan u bolnici.- Tokom prevrtanja vozila došlo je do ozbiljnijih oštećenja u delu vozila gde se inače nalaze pacijenti. Pitanje je šta bi bilo sa pacijentom da se nalazio u vozilu i da li bi oupšte preživeo,  saznajemo iz Doma zdravlja, gde nam je takođe rečeno da se očekuje da bi Ivanović mogao da bude pušten sutra na kućno lečenje, ukoliko ne dođe do nekih neplaniranih komplikacija.Šta se zapravo desilo, zbog čega je došlo do izletanja sa puta i porevrtanja vozila, utvrdiće se policijskom istragom. Ono što je indikativno i što znaju svi koji ovih dana putuju na relaciji Srbobran - Novi Sad, to je činjenica da zbog jesenjih radova u poljoprivredi na kolovozu ima dosta blata, koje ostaje na kolovozu, a koje navlače traktori i ostale poljoprivredne mašine.

Naročito je opasno kod motela "Lovac" neposredno pred ulazak krivinu pre mosta na Jegričkoj, pa upozoravamo vozače da budu oprezni za volanom.

S.Š.


Powered by Koobi:CMS 7.31 © dream4®