Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Info Kategorija / Ekonomija
LA LINEA VERDE DOLAZI U SRBOBRAN!


Vlasnici italijanske kompanije Linea Verde, Giuseppe i Domenico Battagliola danas u Srbobranu potvrdili spremnost da što pre započnu izgradnju proizvodno prerađivačkog pogona u Srbobranu.

Da li je petak 13. taličan za našu opštinu u ekonomskom smislu videćemo. Danas nakon investitora iz Kine, kod predsednika Mladenovića u kabinetu obreli su se  ponovo Giuseppe i Domenico Battagliola vlasnici italijanske kompanije La Linea Verde. O njihovoj prvoj poseti pisali smo pre nešto više od mesec dana. koja je jedan od najvećih proizvođača zelene salate u Italiji, ali se pored proizvodnje, bavi i preradom, odnosno plasmanom robe na italijansko i špansko tržište.

Povratak ovih italijanskih biznismena u Srbobran je potvrda da se stvari odvijaju u dobrom pravcu. U međuvremenu oni su našoj opštini dostavili pismo o namerama, gde su izrazili spremnost da investiraju, kako se čulo danas preko 5 miliona evra u fabriku koja bi se bavila preradom povrća, uz angažman niza kooperanata od kojih bi otkupljivali proizvode.

Zabeležili smo izjavu predsednika opštine Zorana Mladenovića, a koja je direktno vezana za sastanke koje je imao danas sa predstavnicima italijanske kompanije, ali i juče u Vladi Srbije i u pokrajinskoj administraciji, gde je zajedno sa njima bio upravo vezano za ovaj projekat. Napomenimo da je La Linea Verde u predhodnih mesec dana otvorila svoju firmu u Srbiji, a da je na današnjem sastanku u opštini bio i zamenik direktora ove kompanije u Srbiji, Branislav Ignjatović.Evo Mladenovićeve izjave:Novinarima se obratio i Giuseppe Battagliola, koji je pojasnio motive zbog čega su se odlučili da svoju proizvodnju prošire na Srbiju, odnosno zašto Srbobran.- Razni su motivi. Jedan je svakako geografski, zatim plodno zemljište, ali i uslovi koje smo dobili samo u Srbobranu.Moram da budem iskren, da bi se realizovao projekat u stranoj državi, gde se ne poznaju navike, problemi, potrebna je administracija koja može da te podrži, a mi smo to upravo pronašli i prepoznali u Srbobranu u administraciji koja je uložila do sada dosta truda i spremna je da pomogne, kazao je Giuseppe Battagliola

S.Š.


 

Postavio: Srbobran.net dana 2015.11.13

 

 

Glasaj
     


Učitava se...
 Prijavi se
Pretraga

KURSNA LISTA

stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.31 © dream4® | Redakcija | Design and Development Edit by: 2N - N.Nenadov | Pratite nas na društvenim mrežama