Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Info Kategorija / Ekonomija
KINEZI ŽELE DA INVESTIRAJU PREKO 100 MILIONA EVRA U SRBOBRAN


Zeleno svetlo za investicije iz Kine stiže iz Vlade Srbije. Po drugi put, u poslednjih par meseci, danas u Srbobranu bili su predstavnici kineske kompanije koja želi da u Srbobranu gradi industrijski park...

Danas su gosti naše lokalne samouprave bili Yin Yongxue, pomoćnik predsednika, Sun Guojian, glavni predstavnik ogranka Turska i gospođa Hu Shuishan, viši projekt menadžer u kineskoj kompaniji koja je pokazala interesovanje da investira u Srbobranu. Plan sa kojim dolazi kineski investitor je, kako smo danas čuli, da u Srbobranu gradi industrijski park čija je vrednost oko 100 miliona evra. 

Kako je ovo investicija koja prevazilazi okvire naše lokalne zajednice, predstavnici kineske kompanije danas su zajedno sa Zoranom Mladenovićem, našim predsednikom opštine bili najpre u Beogradu gde su primljeni u Vladi Srbije.Podsetićemo, da predstavnici ove kineske kompanije žele da investiraju u Srbobranu saznali smo po prvi put krajem septembra. Do tada predsednik Mladenović nekoliko puta je razgovarao sa njima, ali kao što je i uobičajeno bilo je to mimo javnosti. Tek kada se pojavila šansa da Kinezi investiraju ovde, takoreći stidljivo je izašao u javnost. Od tada pokušava da realizuje želje koje su navedene u pismu o namerama, koje je u međuvremenu stiglo, odnosno da omogući uslove za investiranje. Industrijski park koji žele da grade kod nas, nije nepoznanica za ovu kompaniju, jer jedan takav upravo grade u Belorusiji.- Po prvi put sam u vašoj opštini. Danas smo bili u Vladi Srbije i dogovarali ovaj projekat. Naše dve zemlje oduvek su imale dobre veze i ovo je početak jedne nove saradnje. Koliko sam video, ovde je poljoprivreda dominantna delatnost. Naša želja je da napravimo industrijski park u Srbobranu. Smatramo da je projekat u zajedničkom interesu i da je ovo nešto što ima budućnost, kazao je Yin Yongxue u izjavi za medije danas u Srbobranu.

Evo i izjave koju smo dobili istom prilikom od predsednika Mladenovića:


Kineski investitori su nakon sastanka obišli i parcelu gde bi se, ukoliko se zajednička želja realizuje, gradila ova industrijska zona.

S.Š.


 

Postavio: Srbobran.net dana 2015.11.13   |  Ocena:  

 

 

Glasaj
     


Učitava se...
 Prijavi se
Pretraga

KURSNA LISTA

stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.31 © dream4® | Redakcija | Design and Development Edit by: 2N - N.Nenadov | Pratite nas na društvenim mrežama