Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Info Kategorija / Politika
SARADNJA POKRAJINE I OPŠTINE USPEŠNA


Ovu ocenu iskazali su, juče prilikom posete Srbobranu, Miroslav Vasin potpredsednik pokrajinske vlade i Zoran Mladenović predsednik opštine Srbobran.

Juče su našu opštinu posetili Miroslav Vasin potpredsednik Vlade AP Vojvodina i Nebojša Malenković direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine. Ugostio ih je Zoran Mladenović predsednik opštine sa svojim saradnicima, Slobodankom Gradinac, zamenicom predsednika, članovima Opštinskog veća Jovanom Tutorovim i Zoranom Dudvarski, direktorom JP "Direkcija za urbanizam i izgradnju" Miroslavom Karaćem i šeficama pojedinih odeljenja Opštinske uprave Eržebet Segi i Snežanom Bajić. a razgovaralo se o realizovanim zajedničkim projektima u našoj opštini, kao i o tome dokle se stiglo sa pripremama za izgradnju bazena, odnosno o ulaganjima pokrajinske administracije u revitalizaciju kolovoza u ulici Popovača Venac u Srbobranu.

Konstatovano je da je ova ulica u kritičnom stanju, tako da urgentno će se raditi na njenom asfaltiranju, kako bi se ovaj značajan posao uradio pre zime.

Što se pak bazena tiče, opštinska uprava je uradila sve potrebne predradnje, zemljište koje je planirano za bazen je prešlo u vlasništvo opštine, završena je projektna dokumentacija, tako da je sada ostalo da se vidi koliko zapravo treba izdvojiti sredstava i da se započne sa građevinskim radovima. 

Nakon sastanka učesnici su prošetali ulicom Zmaj Jovinom i obišli Trg Republike, a obratili su se i novinarima koji su pratili ovu posetu.Potpredsednik pokrajinske vlade Miroslav Vasin osvrnuo se i na aktivnosti lokalnih vlasti u inicijativama da se obezbedi što povoljniji ambijent za dolazak stranih investitora i razgovore koji se trenutno vode sa kompanijama iz Italije i Kine, a koje su iskazale interesovanje za otvaranje proizvodnih pogona u Srbobranu.- Današnji sastanak bio je prilika za nastavak razgovora započetih pre nekoliko dana u Vladi Vojvodine. Tada smo razmatrali eventualnu pomoć pokrajinskih vlasti pri dolasku stranih ulagača u opštinu Srbobran. Zadovoljan sam što se uveliko razgovara sa pojedinim stranim investitorima i prezentovao sam šta Vojvodina može da pomogne kroz poznate subvencije. Danas smo se upoznali sa rezultatima postignutim u realizaciji sredstava koja su u predhodnom periodu stigla iz Pokrajine i bila udružena sa sredstvima iz lokalnog budžeta ili nekog drugog izvora, i uverili smo se da je novac namenski trošen, rekao je, između ostalog, Miroslav Vasin.

Svoje zadovoljstvo saradnjom sa našom opšptinom izrazio je u izjavi za medije i Zoran Malenković direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine:

- Zajedničkim sredstvima uspeli smo da revitalizujemo Zmaj Jovinu ulicu i udahnemo joj novi život. Oni koji nisu zlonamerni vide rezultate Vlade Vojvodine i opštine Srbobran i želimo da takvu saradnju nastavimo. Zbog toga smo u 2015. godini zacrtali konkretne aktivnosti, a jedna od njih je rekonstrukcija potpuno devastirane ulice Popovača venac. Zbog toga smo opredelili dovoljno sredstava da posle okončanja javne nabavke, možemo odmah da uđemo u revitalizaciju te ulice. Opredelili smo sredstva i za druge projekte i takvu politiku želimo da nastavimo i u budućnosti. Opština Srbobran je umela da prepozna probleme građana, da ih pretoči u konkretne projekte i da privuče sredstva za njihovu realizaciju.Naposletku novinarima se obrati i domaćin jučerašnjeg sastanka Zoran Mladenović predsednik opštine Srbobran:

- U mnogo projekata zajednički smo učestvovali i smatram da je saradnja bila uspešna, te da će se ona nastaviti. Sada je sasvim izvesno da ćemo dobiti i bazen što će značajno doprineti kvalitetu života naših građana, pre svega najmlađih, među kojima je mnogo neplivača i dece sa problemima kičme. U idućoj godini očekujem da saradnju proširimo.

Evo dela snimka izjave:S.Š.

 

Postavio: Srbobran.net dana 2015.11.04   |  Ocena:  

 

 

Glasaj
     


Učitava se...
 Prijavi se
Pretraga

KURSNA LISTA

stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.31 © dream4® | Redakcija | Design and Development Edit by: 2N - N.Nenadov | Pratite nas na društvenim mrežama