Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Info Kategorija / Politika
DO KRAJA GODINE REŠIĆEMO 70% PROBLEMA ATMOSFERSKIH VODA


Ovo je kazao predsednik opštine, Zoran Mladenović, prilikom obilaska radova koji se izvode na nekoliko lokacija u Srbobranu...

Tokom jučerašnjeg dana, Zoran Mladenović, sa vašim reporterom, obišao je, kako bi se lično uverio i video dokle se stiglo, radove u Politovoj ulici, na uglu Petra Drapšina i Filipa Višnjića, na Rekavici i u Maloj ulici u Kaću. 

- Očekujem da do kraja godine rešimo oko 70% problema koje su nam stvarale atmosferske vode u Srbobranu, što će značajno olakšati život građanima. Radovi koji se izvode su vrlo kompleksni i zahtevali su ozbiljnu pripremu, kazao je Mladenović za naš portal, dok smo obilazili radove na uglu Petra Drapšina i ulice Filipa Višnjića i dodao:- Morali smo da izmestimo najpre vodovod iz ulice Gavrila Principa, zatim smo morali da dobijemo sve neophodne saglasnosti da bi smo počeli da radimo na izradi atmosferske kanalizacije koja treba da spoji čvorište koje je završeno na uglu ulica Svetog Save i Petra Dapšina, ulicom Petra Drapšina do ulica Filipa Višnjića i Cara lazara, sve do Zmaj Jovine škole. Završetkom ovog posla sva voda koja je do sada ostajala na ulici i slivala se u dvorišta kuća i punila podrume, odlaziće u Krivaju. Jedan od gorućih problema u Srbobranu, a to su atmosferske vode na ovaj način rešavamo. Do kraja godine očekujem da budu završeni radovi u ulici Miloša Obilića, ovde gde se sada nalazimo, Politovoj, Sonje Marinković, a u ulici Maloj su već završeni. Ovim smo rešili 70% problema koje imamo sa atmosferskom kanalizacijom. Iduće godine očekujem da radove nastavimo na ostalim kriznim tačkama, a to su Mađarska ulica itd...U Politivoj ulici zatekli smo radnike koji su bili na pauzi, taman da porazgovaramo.- Trenutno radimo na iskopavanju kanala i ređanju kanaleta. Radimo kolske ulaze i propuste. Mislim da smo za sada odradili dve trećine poslova na ređanju kanaleta. Mislim da bi do kraja sledeće nedelje trebali da završimo ovaj posao na kanalima i kanaletima. Ostaju onda betonski radovi i prelazi preko puta, kazao nam je šef gradilišta i dodao:- Koliko vidim ovo je jako važno za ove ljude koji žive ovde i zadovoljni su što se ovo radi. Oni su imali veliki problem sa atmosferskom vodom i ovo je nešto što trajno rešava problem. Baš sam razgovarao sa jednim komšijom ovde koji mi se žalio da je do sada svaki put kad je kiša padala imao pun podrum vode. Međutim sada, mi još nismo ni odradili da voda odlazi tamo prema kišnim kanalima koji su u funkciji, vode više u podrumu nema, jer ovi kanali koje smo odradili već upijaju vodu.

Na naše pitanje kada očekuje da radovi budu kompletno završeni na ovoj lokaciji naš sagovornik nam je kazao da on očekuje, ukoliko vreme posluži, radovi u Politovoj i ulici Sonje Marinković trebalo bi da budu završeni u drugoj polovini novembra.Iz Politove otišli smo na Krivaju. U delu vodotoka između mosta na Rekavici i u Banatskoj ulici na Rajčuru u toku je čišćenje vodenog korita i uređenje desne obale:U Kaću u ulici Maloj radovi na odvođenju atmosferske kanalizacije su završeni.Na početku ulice izgrađen je kolentor koji će svu vodu prilikom padavina sakupljati i potom kanalima koji su davno izgrađeni, ali su zatravljeni i zapušteni bili potpuno van funkcije, a sada su pročišćeni, odvoditi kišnicu u Krivaju.- Radi se o kapitalnom poslu za građane iz ove ulice i ne samo ove jer kolektor će sakupljati postojećim kanalima i vodu iz okolnih ulica. To će značajno doprineti boljem kvalitetu života, kazao je Mladenović dok se susreo sa građanima koji žive u ovoj ulici i saznao za još jedan problem koji imaju meštani ove ulice, a koji će biti rešen, kako je obećao Mladenović:S.Š. 

Postavio: Srbobran.net dana 2015.10.31   |  Ocena:  

 

 

Glasaj
     


Učitava se...
 Prijavi se
Pretraga

KURSNA LISTA

stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.31 © dream4® | Redakcija | Design and Development Edit by: 2N - N.Nenadov | Pratite nas na društvenim mrežama