Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Info Kategorija / Kultura
SKULPTOR FUSKO IŠTVAN NA MEĐUNARODNOJ IZLOŽBI


Izložba umetničkih radova okupila u Beogradu preko tridesetak umetnika iz Evrope, a među njima po pozivu i naš Ištvan Fusko...

Sve je počelo pre mesec dana kada je Fusko dobio pismeni poziv. Tražio se njegov portfolio i najsitniji detalji iz biografije. Pio je to poziv da sa jednim svojim radom, bude učesnik izložbe radova čija tema je erotika, a koja je trebalo da okupi umetnike iz većeg dela Evrope.

- Napravio sam malu skupturu na tu temu i nazvao "Dalijevo jaje. Rad sam fotografisao, poslao prijavu i ubrzo sam dobio informaciju da je među stotinjak prispelih prijava i radova za izložbu odabrano trideset koji zadovoljavaju kriterijume organizatora, priča Fusko i dodaje:- Ponedeljak i utorak, 20. i 21. oktobar proveo sam na izložbi u Beogradu. (Galerija Čumićevo sokače, 2. sprat). Imajući u vidu tematiku izložbe, da je erotika uvek izazov za umetnike, bilo je veselo i divno smo se zabavljali. Pored domaćih autora, učestovali su umetnici iz Holandije, Izraela, Hrvatske, Španije, mada je umetnik insistirao da dolazi iz Katalonije i tako dalje.Svi smo dobili vrlo ozbiljan katalog izloženih radova i po jabuku, koja je bila zaštitni znak izložbe.

Ištvan Fusko je predsednik umetničkog udruženja "Art" u Srbobranu i do sada je učestvovao na više slikarskih kolonija, a izlagao je na niz zajedničkih izložbi.

 

Postavio: Srbobran.net dana 2015.10.27

 

 

Glasaj
     


Učitava se...
 Prijavi se
Pretraga

KURSNA LISTA

stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.31 © dream4® | Redakcija | Design and Development Edit by: 2N - N.Nenadov | Pratite nas na društvenim mrežama