Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Info Kategorija / Politika
U ČETVRTAK ZASEDA SKUPŠTINA


Samo četiri tačke dnevnog reda predviđeno za 29.sednicu Skupštine opšptine Srbobran, a odbornici treba da odluče ko će ove godine dobiti Oktobarsku nagradu. 

Odbornici će u četvrtak 15.10.2015. sesti u odborničke klupe da bi doneli odluku o dodeljivanju Oktobarske nagrade i prioznanja opštine Srbobran. 

Oktobarska nagrada opštine Srbobran kao nagrada za delo koje predstavlja najvrednije dostignuće u nauci, kulturi, umetnosti, prosveti, zdravstvu, fizičkoj kulturi, sportu, novinarstvu, proizvodnom radu ili u drugim oblastima privrednog i društvenog života u vidu plakete dodeljuje se i u 2015 godini.

Komisija za dodelu Oktobarske nagrade nakon što je primila i pregledala sve predloge odlučila je da ove godine predloži odbornicima da se nagrada dodeli profesoru doktoru Radoslavu Subiću za ostvaranja u oblasti kulturnog stvaralaštva.

Komisija je ovakvu odluku donela na predlog Radivoja Debeljačkog, koji je profesora Subića predložio za zvanje počasnog građanina.

Radoslav Subić ostavio je neizbrisiv trag u našoj sredini, a svojim radom doprineo je očuvanju kulturne i duhovne tradicije opštine Srbobran.Kao univerzitetski profesor, autor je preko 70 naučnih i stručnih radova iz oblasti geografije i pedagogije. Napisao je nekoliko knjiga o svom zavičaju: "Srbobran u istorijskoj prošlosti", "Biblioteke i čitaonice u opštini Srbobran", "Pravoslavno groblje u Srbobranu", "Srbobranci"...

Komisija je Skupštini predložila i tri kandidata za Zahvalnice, a to su:

Mirjana Petrović iz Nadalja (predlog MZ Nadalj) za postignute rezultate u radu sa školskom decom u oblasti biologije

dr Svjetlana Jakovljev iz Nadalja (prdlog MZ Nadalj) za izuzetan doprinos u pružanju primarne zdravstvene zaštite

Dragan Ikrašev iz Srbobrana (predlog Crvenog krsta) za učinjena humana dela. Ikrašev je dugogodišnji dobrovoljni davalac krvi, a do sada je to učinio 110 puta.

 

Postavio: Srbobran.net dana 2015.10.15

 

 

Glasaj
     


Učitava se...
 Prijavi se
Pretraga

KURSNA LISTA

stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.31 © dream4® | Redakcija | Design and Development Edit by: 2N - N.Nenadov | Pratite nas na društvenim mrežama