Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Info Kategorija / Politika
JUČE IZ OPŠTINE, JOŠ JEDNA POSETA DOMU ZDRAVLJA


Dom zdravlja "Dr Đorđe Bastić" posetili su juče predsednik Skupštine opštine Srbobran Radivoj Paroški i član Opštinskog veća zadužen za zdravstvo dr Ilija Gazepov.

Goste su kao i pre par dana kada je u poseti bio predsednik opštine Zoran Mladenović, dočekali dr Voja Vuković, direktor DZ "Dr Đorđe Bastić" i članovi stručnog kolegijuma ustanove.

- Dobro je da smo u razgovoru pre par dana sa predsednikom opštine Zoranom Mladenovićem i danas u razgovoru sa predsednikom SO Radivojem Paroškim, kao i sa članovima Opštinskog veća, na zajedničkom putu da ostvarimo što bolji rezultat u pružanju zdravstvene zaštite. Obe posete su bile konstruktivne, Zajedničkim snagama učinili smo mnogo, a želja nam je da u 2016. godini učinimo još dosta toga važnog za bolji rad Doma zdravlja i zadovoljstvo zaposlenih i pacijenata, rekao je nakon sastanka dr Vuković.

- Važno je reći da je Dom zdravlja u saradnji sa lokalnom samoupravom u poslednje tri godine obezbedio značajna sredstva za funkcionisanje, za bolje pružanje usluga pacijentima, i to su građani osetili, posebno zato što se godinama nije ulagalo u ovu ustanovu. Ipak, smatramo da postoji još prostora koji lokalna samouprave može da pomogne. Opština Srbobran pripada redu malih opština i mnogih usluga koje se pružaju ovde ne bi bilo da nije pomoći lokalne samouprave. Dobili smo značajne predloge i nadam se da će oni kroz projekte naći mesto u budžetu za narednu godinu. Na zajedničkom smo zadatku da Dom zdravlja u budućnosti bude još bolji i dobije akreditaciju ne samo na tri već na sedam godina, kazao je između ostalog Radivoj Paroški, a dr Gazepov je naglasio:

- Krenule su pripreme za budžet i osnovna tema naših razgovora bila je obezbeđivanje novca za rad ustanove u 2016. godini. U Dom zdravlja su uložena znatna sredstva, to je tačno, ali nisam zadovoljan jer sam uveren da su ona mogla na bolji način koristiti. Insistiram na osmišljavanju projekata za unapređenje preventive. 

Postavio: Srbobran.net dana 2015.09.29

 

 

Glasaj
     


Učitava se...
 Prijavi se
Pretraga

KURSNA LISTA

stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.31 © dream4® | Redakcija | Design and Development Edit by: 2N - N.Nenadov | Pratite nas na društvenim mrežama