Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Info Kategorija / Politika
OPŠTINA NASTAVLJA DA ULAŽE U DOM ZDRAVLJA


U predhodne tri godine opštinska vlast uložila je u Dom zdravlja preko trideset miliona dinara, što je značajno ojačalo ovu ustanovu, tako da su dobili akreditaciju koja im garantuje status standardizovanog Doma zdravlja.

Prošle nedelje u želji da se lično uveri šta je to tokom ove godine urađeno u Domu zdravlja, jer opština je višemilionska sredstva uložila u ovu ustanovu, predsednik opštine Zoran Mladenović u pratnji svojih saradnika obišao je Dom zdravlja "dr Đorđe Bastić".

- Jedno od predizbornih obećanja koje smo dali, bilo je da ćemo ukoliko nas građani budu izabrali da vodimo opštinu, uložiti značajna sredstva u poboljšanje uslova zdravstvene zaštine. Upravo to smo i radili u predhodne tri godine,
kazao je Zoran Mladenović prilikom ove posete i izrazio zadovoljstvo, jer očigledno je da je novac koji je opština odvojila za funkcionisanje Doma zdravlja uložen na adekvatan način.

Foto:L.P.

- Infrastrukturno je mnogo toga urađeno. Uslovi u kojima rade zaposleni su značajno poboljšani, a pacijentima smo zahvaljujući podršci koju dobijamo od opštine u mogućnosti da pružimo niz vanstandardnih usluga, koje jedan mali Dom zdravlja nije u obavezi da pruža. Zahvaljujući razumevanju lokalne samouprave u predhodne tri godine i odličnoj saradnji koju imamo sa predsednikom Mladenovićem i Opštinskim većem naš Dom zdravlja, danas spada u red najboljih u okruženju, kada je primarna zdravstvena zaštita u pitanju. Tako nije bilo ranije, mnogi su bili ispred nas. Od državne agencije koja provera kvalitet usluga u domovima zdravlja, uspeli smo da dobijemo akreditaciju, što jasno govori o kvalitetu usluge koju pružamo pacijentima. Ona je dobijena na tri godine i mi se već sada pripremamo za novi ciklus, jer cilj nam je akreditacija koja će nam garantovati status u narednih sedam godina. Sredstva koja smo dobili od opštine u predhodne tri godine su bila veoma značajna zbog čega konstantno podižemo nivo usluga za naše pacijente. Očekuje nas nova edukacija kadra, nova dodeljivanja specijalizacija, usavršavanje na svim odeljenjima, uvođenje novih procedura, kupovina sanitetskog UZ aparata, i sve će to doprineti da naši građani i dalje imaju usluge koje se ne pružaju ni na sekundarnom i tercijalnom nivou zdravstvene zaštite, istakao je dr Vojo Vuković direktor Doma zdravlja "dr Đorđe Bastić".Nakon sastanka, dr Vojo Vuković proveo je Mladenovića i njegove saradnike kroz Dom zdravlja, pokazao šta su uradili, koliko je Dom zdravlja u predhodne tri godine promenio svoj izgled, ojačao infrastrukturu i koliko toga je urađeno.

- Gotovo deceniju opština nije obraćala pažnju na probleme koji su se gomilali u jednoj od najvažnijih ustanova u našoj opštini, a većina je rešena u predhodne tri godine, čulo se tokom ovog razgovora.- Do sada smo ostvarili više od dve trećine budžeta za zdravstvo i opet se nalazimo na kraju jednog uspešnog ciklusa. Nalazimo se na početku priprema budžeta za 2016. godinu i važno nam je da nam u planu i programu koji ćete nam dostaviti, bude sve ono što vam je potrebno. Budžet za narednu godinu biće programski, zbog toga tražim od vas da definišete potrebe Doma zdravlja, jer jedino tako ćemo moći da nastavimo da i dalje ulažemo u zdravstvenu zaštitu naših građana. Tražite, nemojte biti skromni, a naše je da nađemo način da ova ustanova nastavi da se razvija i bude na korist svim građanima naše opštine. Želimo da i dalje unapređujemo ustanovu, širimo usluge za pacijente kako u Srbobrahnu, tako i u Turiji i Nadalju i verujem da to možemo nastaviti da činimo. Struktura izdvajanja će biti verovatno drugačija. Očekujem da bude manje građevinskih radova, a više izdvajanja za opremanje, rekao je Mladenović i javno pohvalio rad zaposlenih u srbobranskom Domu zdravlja.

Prilikom posete Domu zdravlja pored Mladenovića u delegaciji opštine bili su Slobodanka Gradinac, zamenica predsednika opštine, dr Ilija Gazepov član Opštinskog veća zadužen za zdravstvo i Jovan Tutorov, član Opštinskog veća zadužen za urbanizam.

S.Š.


 

Postavio: Srbobran.net dana 2015.09.29

 

 

Glasaj
     


Učitava se...
 Prijavi se
Pretraga

KURSNA LISTA

stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.31 © dream4® | Redakcija | Design and Development Edit by: 2N - N.Nenadov | Pratite nas na društvenim mrežama