Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Info Kategorija / Kultura
DANI KULTURNE TRADICIJE


"Dani kulturne tradicije" u septembru sada već postaju manifestacija koja ima svoju fizionomiju i dobija obrise ozbiljnog, kulturnog događaja. 

U četvrtak je u Domu kulture u Srbobranu, a kao deo manifestacije "Dani kulturne tradicije 2015" otvorena izložba UG "Čunak" pod nazivom "Devojački štafir sa razboja".
Prisutne goste je najpre pozdravila direktorica Doma kulture Elizabeta Mavrenski, a potom i predsednik UG "Čunak" Dragica Pulai.

Evo šta je Dragica kazala za naš portal, kako je počela da se bavi tkanjem, koliko su geni doprineli,  kako je tekao njen razvoj, koliko je na rad uticao njen sin,kako je došla do prvog razboja i zbog čega je tkanje mukotrpan posao:

Otvaranju ove izložbe prisustvovalo je tridesetak zainteresovanih.... Dok objavljujemo ovaj sadržaj na trgu Republike je po prvi puit u okviru ove kulturne manifestacije oživela pijaca suvenira i radova iz domaće radinosti, a održana je i prikaz svatova "Mešoviti brak" u kome su učestvovali članovi par KUD-ova iz naše opštine. Evo šta nam je u ranim popodnevnim satima kazala Božana Stojković, kulturni delatnik Doma kulture i idejni tvorac ove manifestacije.L.P.

 


 

Postavio: Srbobran.net dana 2015.09.29

 

 

Glasaj
     


Učitava se...
 Prijavi se
Pretraga

KURSNA LISTA

stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.31 © dream4® | Redakcija | Design and Development Edit by: 2N - N.Nenadov | Pratite nas na društvenim mrežama