Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Info Kategorija / Sport
DEVET TERENA, ČETRDESET UTAKMICA I 200 DEVOJČICA...


Prvi "Street volleyball" turnir uspešno organizovan, a iako su najboljima pripala sportska odličja, u subotu, trijumfovala je mladost i pobedio je sportski duh...

Centar Srbobrana protekle subote bio je središte odbojkaških nadmetanja za oko 200 devojčica različitih uzrasta i za oko 40 timova iz raznih krajeva Vojvodine. U pitanju je naravno turnir u uličnoj odbojci, street volleyball, prvi po redu u organizaciji odbojkaškog kluba Elan Volley .  

Na ovom takmičenju učestvovalo je oko 200 devojčica uzrasta od 8 do 15 godina podeljeno u oko 40 ekipa. Lepo vreme i predivan novi trg omogućili su da ovaj sportski događaj protekne u izvanrednoj atmosferi.

Na turniru su učestvovale devojčice koje su svrstane u tri kategorij 2001/02, 2003/04 i 2005/06 godište. Nagrade za učesnike su bile pehari za najbolje ekipe, medalje kao i nagrade i diplome za nabolje igračice, majice za trenere svih klubova koji su uzeli učešće na ovom turniru.

Odigrano je oko 80 utakmica, na 9 za tu svrhu improvizovanih terena i sve to u 3 starosne kategorije. Najuspešnije ekipe bile su OK Vrbas u kategoriji 2005/2006 godište, OK Libero iz Bačkog gradišta 2003/2004 i naš OK Elan Volley 2001/2002 godište gde su naše devojke (Kristina Milović, Deme Ivet, Marija Magdalena Šneberger i Jovana Stojanović) u borbi za najveći pehar i prvo mesto pobedile ekipu Vrbas sa 2:1 u setovima. Kao uvertira ovoj važnoj pobedi bile su devojčice Elan Volley-a uzrasta 2005/2006 koje su osvojile treće mesto i bronzanu medalju.

Proglašene su i najbolje igračice na ovom takmičenju koje su dobile i prigodne nagrade, a to su:

U kategoriji 2001/02 Tatjana Pivarski iz ŽOK Vrbas, kategorija 2003/04 Jovana Sterčević iz OK Libero B. Gradište i u kategoriji 2001/02 Kristina Milović iz OK Elan Volley Srbobran. 

Predsednik odbojkaškog kluba Elan Volley Boško Popović za Srbobran net izjavio je da je izuzetno zadovoljan kako je sve proteklo uz zahvalnost svima koji su svojim prisustvom i učešćem na ovom takmičenju uveličali ovaj lep sportski događaj i istakao da je ovo prvi turnir ovakvog tipa koji je organizovan u našoj sredini, ali ne i poslednji sobzirom da je namera ovog kluba da ovaj turnir preraste u tradicionalni.

Takođe je sa zadovoljsvom istakao da je za dobrobit dece u našoj opštini koji se bave ili žele da se bave odbojkom, a u dogovoru klubova Elan Volley-a i ŽOK Srbobrana došlo do spajanja ili fuzije ova dva kluba u jedan (Elan Volley) u cilju što boljeg i što stručnijeg rada sa decom koja će se već od ove godine takmičiti u pet kategorija.

Predsednik Elan Volley-a se zahvalio svima onima koji su pomogli da se ovaj prelep sportski događaj i održi kao što su: Opština Srbobran, Sportski savez opštine Srbobran, Omladinska zadruga “IUVENTUS” Srbobran, Direkcija za urbanizam i izgradnju opštine Srbobran i “FOTO FOKUS” iz Vrbasa kao i svim svojim saradnicima u klubu, roditeljima dece koji su svojim aktivnim učešćem doprineli da sve protekne u najboljem redu uz konstataciju da je ovo tek početak i da se vidimo sledeće godine na istom mestu. 

Postavio: Srbobran.net dana 2015.09.29

 

 

Glasaj
     


Učitava se...
 Prijavi se
Pretraga

KURSNA LISTA

stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.31 © dream4® | Redakcija | Design and Development Edit by: 2N - N.Nenadov | Pratite nas na društvenim mrežama