Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Info Kategorija / Politika
PREDSTAVNICI KOMPANIJE LA LINEA VERDE JUČE U SRBOBRANU


Godišnji promet italijanske kompanije je 200 miliona evra, bavi se proizvodnjom i plasiranjem zelene salate na italijansko i špansko tržište.Čelni ljudi DIMMIDISI - ja razgovarali sa predsednikom Mladenovićem..

Da li će Srbobran biti mesto u Srbiji gde će formirati proizvodni i preradni centar za plasman robe u Rusiju videćemo. Juče su Giuseppe i Domenico Battagliola upoznati o svemu šta Srbobran može da im ponudi, ukoliko se odluče da investiraju kod nas.

U pratnji predsednika Mladenovića posetili su, nakon sastanka dva gazdinstva koja se bave proizvodnjom povrća u staklenicima, zemljište kojim opština raspolaže, a mi smo imali priliku da tokom sastanka u kabinetu predsednika Mladenovića zabeležimo deo razgovora koji se vodio, a u kome je Giuseppe Battagliola obrazložio čemu možemo da se nadamo ukoliko se odluče da Srbobran bude njihov proizvodni, otkupni i preradni centar za salatu, koja bi se prodavala na ruskom tržištu.Inače, LA LINEA VERDE je lider i spada u red najvećih proizvođača salate u severnoj Italiji. U svom vlasništvu ima ogromne površine pod plastenicima gde se primenjuje najsavremenija tehnologija, a proizvode oko sto različitih salata koje se zatim prerađuju i pakuju, a potom plasiraju na italijansko i špansko tržište.

Njihova želja je da u Srbiji oforme svoj centar i odatle uz stvaranje velike mreže kooperanata zajednički rastu, kako je to rekao Giuseppe Battagliola, plasirajući zelenu salatu i proizvode od nje, koji se proizvodi kod nas, na rusko tržište.- Godinu dana radimo na tome da čelnike italijanske kompanije Dimidisi dovedemo u Srbobran i ponudimo im ruku saradnje. Oni su sada videli sve ono što mi kao lokalna samouprava možemo da im pružimo, upoznali smo ih sa našim resursima i očekujemo da vrlo skoro dobijemo od njih pismo o namerama, što je znak da su zainteresovani da dođu i u Srbiju donesu svoje znanje, tehnologiju i da počnemo da zajednički radimo, kratko je prokomentarisao jučerašnje razgovore predsednik Mladenović.

Evo video zapisa koji jasno govori šta su inicijalni planovi braće Battagliola, ukoliko se nađe zajednički interes da investiraju kod nas:S.Š.

 

Postavio: Srbobran.net dana 2015.09.29   |  Ocena:  

 

 

Glasaj
     


Učitava se...
 Prijavi se
Pretraga

KURSNA LISTA

stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.31 © dream4® | Redakcija | Design and Development Edit by: 2N - N.Nenadov | Pratite nas na društvenim mrežama