Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Info Kategorija / Kultura
ДАНИ НОВЕЛЕ


Додељене награде најбољима...

У Спомен кући Нандора Гиона у Србобрану организована је и одржана у недељу манифестација „Дан новеле”.

У организацији Спомен куће Нандора Гиона и Општине Србобран 1. фебруара 2015. године, на дан рођења писца, објављен је Литарарни конкурс за писање приповетки. Рок за предају радова је био 1. јун 2015. године.

Ове године на Литарарни конкурс пристигло је 57 радова аутора из Србије, Румуније, Словачке и Мађарске. Међународни жири од пет чланова (Ференц Контра, писац, уредник (Нови Сад) – председник жирија, др Јутка Рудаш, универзитетски професор (Марибор, Словенија), Ласло Сич писац, новинар, уредник (Орадеа, Румунија) и супруге два позната србобранска писца Ласла Вегела и Нандора Гиона: Анико Фарбаш (Нови Сад) и Естер Гион из Сегедина) изабрао је три најбоља рада, а поред награђених и 10 новела који ће публиковати у антологији у издању Издавачког завода Форум из Новог Сада.

Предаја награда одржана је у недељу, у Спомен кући Нандора Гиона у 18 сати, уз пригодни културни програм. Ансамбл Камерног позоришта из Сенте извео је комад Нандора Гиона „Корморани се још нису вратили”.

Радња овог романа се одиграва на Рајчуру, поред реке Криваје, тако да су на симболичан начин овом представом глумци из Сенте Гионово дело „донели“ кући.

Л.П. 

Postavio: Srbobran.net dana 2015.09.29

 

 

Glasaj
     


Učitava se...
 Prijavi se
Pretraga

KURSNA LISTA

stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.31 © dream4® | Redakcija | Design and Development Edit by: 2N - N.Nenadov | Pratite nas na drutvenim mreama