Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Info Kategorija / Sport
ALBERT SE OKITIO NOVIM MEDALJAMA!


Albert prvi u Subotici, drugi u Kanjiži, a veteran Suško Srdanov treći...

u Kanjiži je u nedelju održan 34. Međunarodni atletski i plivački maraton. 

U konkurenciji plivača nije učestvovao niko iz Srbobrana, dok je u atletskoj trci na 9.000 metara bilo čak šestorica Srbobranaca.

Najbrži je bio Albert Pap, koji je stazu od 9 kilometara pretrčao za 32 minuta i 23 sekunde, te je postao prvi u svojoj kategoriji i drugi u ukupnom plasmanu. Zoltan Habi je postigao vreme 40,53 minuta, Srdanov Dušan 43,51, Brear Janos-mlađi 48,49, Nandor Želer 49,09, a Brear Janoš –stariji ja takođe pretrčao celu stazu za 1h i 11 minuta.

Takmičenje u plivanju  se održao sa početkom od 10 časova na Tisi se organizovao u 12 kategorija, a trčanje je u gradu počeo u 18 časova, u 13 kategorija.

U konkurenciji plivanja na žalost, nije učestvovao niko iz Srbobrana, dok u trci na 9000 metara bilo čak šestorica Srbobranaca. Najbrži od njih je bio Albert Pap, koji je stazu od 9 kilometara pretrčao za 32 minuta i 23 sekunde, te je postao prvi u svojoj kategoriji i drugi u ukupnom plasmanu. Zoltan Habi je postigao vreme 40,53 minuta, Srdanov Dušan 43,51, Brear Janos-mlađi 48,49, Nandor Želer 49,09, a Brear Janoš –stariji ja takođe pretrčao celu stazu za 1h i 11 minuta.Cilj ovih takmičenja je obogaćenje sportskih i turističkih manifestacija Kanjiže, ali i promovisanje zdravog života, redovnog bavljenja sportom, trčanja i plivanja na duge staze, te obezbeđenje mogućnosti za takmičenje amaterskim i profesionalnim atletičarima i plivačima.Evo šta je našem reporteru, uz specijalni pozdrav posetiocima Srbobran.net-a, odmah nakon istrčane trke, rekao učesnik, veteran Dule Srdanov:Naš najbolji maratonac osvojio je zlato i predhodnog vikenda. Trčao je u znak sećanja na Drena Mandića.
U trci, koju je održana na obali Palićkog jezera, kod muškaraca prvi je kroz cilj prošao naš Albert Pap sa vremenom 29 minuta i 16 sekundi, 2. mesto pripalo je Nebojši Milenković (29,21 min), a 3. mesto je osvojio Đuka Čeljuska sa vremenom 29 minuta i 55 sekundi.- Na Paliću,  s
edmu godinu za redom, trčimo u znak sećanja na Drena Mandića, našeg druga planinara i jednog od osnivača ARK TRON, koji je na tragičan način okončao svoj mladi život prvog dana u avgustu 2008. godine pri pokušaju da se popne na jedan od najviših i najtežih planinskih vrhova na svetu, K2
– kazao je za naš portal Luković Sebastijan, predsednik kluba i dodao:- Dužina staze od 8. 200 metara simbolizuje visinu na kojoj je Dren načinio svoj prvi, ali nažalost i poslednji pogrešan korak u planinarstvu. Stariji i iskusni planinari kažu da je planina zbog njegovih vrlina odlučila da ga zadrži za sebe. I sada je tamo gore odakle vidi ceo svet kao na dlanu.

L.P. 

Postavio: Srbobran.net dana 2015.08.10   |  Ocena:  

 

 

Glasaj
     


Učitava se...
 Prijavi se
Pretraga

KURSNA LISTA

stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.31 © dream4® | Redakcija | Design and Development Edit by: 2N - N.Nenadov | Pratite nas na društvenim mrežama