Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Info Kategorija / Kultura
DECA IZ HORA O? "VUK KARAD?IĆ" NASTUPILI U PEČUJU


Po povratku iz Mađarske o ovom nastupu i festivalu "Hearts in Harmony", javila nam se Jadranka Miković Džaferović. Evo priče... 

Hor OŠ “Vuk Karadžić“, na čelu  sa dirigentkinjom Jadrankom Miković Džaferović, već godinama učestvuje na inkluzivnom horskom festivalu "Hearts in Harmony". Zahvaljujući višegodišnjem angažmanu čini deo rezidencijalnog hora festivala. Ove godine festival je trajao od 11-15. jula. Održana su ukupno četiri koncerta (u Somboru, Bečeju i  dva u Novom Sadu).Pored koncerata, ovaj festival čine I celodnevne horske radionice. Na njima se uvežbava festivalski program koji  se izvodi na večernjim koncertima. Jedan od dirigenata - radioničar bila je i J.Miković Džaferović.

"Hearts in Harmony" je festival koji  promoviše i podstiče različitost i ima nameru da unapredi saradnju sa drugim inkluzivnim ustanovama i školama u Evropi, sa udruženjima koja podržavaju razvoj inkluzivnih horova. Ovu jedinstvenu muzičku radionicu - festival organizuje udruženje građana „Vera, ljubav, nada“ , inkluzivni hor "Ison" iz Novog Sada uz podršku ŠOSO „Milan Petrović“ iz Novog Sada, MŠ „Isidor Bajić“ Novi Sad, OŠ „Dušan Radović Novi Sad, Hor "Vivak" iz Sremske Mitrovice, "Muzika srcem" iz Subotice i hor OŠ „Vuk Karadžić“ iz Srbobrana.

Festival je ove godine dobio poziv da se predstavi i održi  koncert na INTERNACIONALNOM HORSKOM FESTIVALU "EUROPA CANTAT" u Mađarskoj u Pečuju a hor OŠ „Vuk Karadžić“ sa svojom dirigentkinjom , imao je tu čast da nastupa kao deo hora "Hearts in Harmony".

S.N. 

Postavio: Srbobran.net dana 2015.07.30   |  Ocena:  

 

 

Glasaj
     


Učitava se...
 Prijavi se
Pretraga

KURSNA LISTA

stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.31 © dream4® | Redakcija | Design and Development Edit by: 2N - N.Nenadov | Pratite nas na društvenim mrežama