Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Info Kategorija / Ekonomija
KOBASICIJADA NA EXPO ITALIJA U MILANU


Na Međunarodnoj izložbi Expo 2015 u Milanu u prvoj nedelji juna, u okviru srpskog paviljona, biće predstavljena gastronomska i turistička ponuda Srema i Bačke.

Od 1. do 3. juna predstaviće se pojedinačnim nastupima Turistička organizacija Sremskih Karlovaca i turistička i gastro ponuda sremskog regiona. Zajedničkim programom biće predstavljeni turistički proizvodi Vinski put Fruške gore i Gastronomske manifestacije ove vojvođanske regije.

Četvrtog i petog juna predstaviće se Regionalna razvojna agencija Bačka sa opštinama Žabalj, Bač, Bečej i Srbobran. U toku ta dva dana biće predstavljena i objedinjena turistička ponuda DMC Dunav koja je kao prva takva kompanija u celom slivu Dunava u Evropi ujedinila devet lokalnih samouprava. DMC Dunav treba da bude osnova za razvoj turizma na prostoru opština u AP Vojvodini koje su pozicionirane između Dunava, Tise i Fruške gore.Tokom ovih pet dana akcenat u programskim aktivnostima biće na Gastro show prezentacijama koje će se odvijati na platou Biomediteranskog klastera, ispred paviljona Srbije. Na ovaj način vršiće se demonstracija izrade domaćih specijaliteta specifičnih za ovaj region, kao i degustacije vina i tipičnih proizvoda, kao i prezentovanje Turijske kobasicijade i organske hrane.

Ovakav vid saradnje i promocije vojvođanskih opština i regiona omogućuje jedinstven pristup i koordinisane napore u pozicioniranju i definisanju razvoja doživljaja, proizvoda i usluga. Moderni turisti ne prepoznaju administrativne granice, traže ispunjavajući doživljaj, kvalitetne usluge i događaje koji odgovaraju njihovim potrebama za odmorom i zabavom.

Boravak cele delegacije u Milanu sufinansiraće Pokrajinska vlada.

 

Postavio: Srbobran.net dana 2015.06.02

 

 

Glasaj
     


Učitava se...
 Prijavi se
Pretraga

KURSNA LISTA

stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.31 © dream4® | Redakcija | Design and Development Edit by: 2N - N.Nenadov | Pratite nas na društvenim mrežama